Kalp krizi ve inmeyi önleyen süper tablet

Güncelleme Tarihi:

Kalp krizi ve inmeyi önleyen süper tablet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 00:00

İngiltere’nin önde gelen kardiyologlarından Prof. Roger Boyle, 50 yaş üstündeki erkeklerde kalp krizi ve felci önleyen süper bir tablet geliştirip erkeklere dağıtılması için bir çalışma başlattı. Süper tablette statin, aspirin ve kan basıncını düzenleyen maddeler yer alacak.

DAILY Mail Gazetesi’nin kapak haberine göre süper tablet, statin, aspirin ve kan basıncını düzenleyen çeşitli bileşimlerin bulunduğu 3 değişik ilacın birleştirilmesiyle elde edilecek. Süper tabletle ilgili deneyler Yeni Zelanda’da başladı. Günlük tüketim maliyetinin 1 sterlin, yani 2.5 YTL olması planlanan süper etkili tabletin ülke çapında kullanımının 50 yaş üzerindeki erkek nüfusun sağlık standartında büyük gelişme kaydetmesi bekleniyor. Kendisi de düzenli olarak statin kullanan ünlü kardiyolog Prof. Roger Boyle, konuyla ilgili şunları söyledi:

DÜZENLİ ALINMALI

"Her yıl binlerce erkek kalp krizinden hayatını kaybediyor ya da felç tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. 50 yaş üzerindeki erkeklere ’Siz 50 yaşına geldiniz, tedaviye ihtiyacınız var’ diyemezsiniz, ama ülke çapında uygulanacak
/images/100/0x0/55ea655ff018fbb8f87d2f01
böyle bir yöntemle, erkek nüfusun hayatını belli oranda kurtarabilirsiniz. Çünkü günümüzde içinde bulunduğumuz yaşam koşulları yüzünden özellikle kalp sağlığı, belli bir yaştan sonra büyük bir riskle karşı karşıya. Üzerinde çalıştığımız bu süper tabletle krizi ve felç riskini belli oranda azaltmayı planlıyoruz. Bir de bu hapın piyasaya çıktıktan sonra ülke genelinde aile hekimleri tarafından 50 yaş üstündeki erkeklere düzenli olarak verilmesi sağlanırsa, çok olumlu sonuçlar alacağımızı tahmin ediyoruz."

YAN ETKİ RİSKİ

Öte yandan İngiliz Kalp Vakfı Başkanı Prof. Peter Weissberg, bu uygulamaya karşı çıktı. Prof. Weissberg, süper tabletin "yan etkileri" olabileceğine dikkat çekti.

Kadına menopoz sonrası

Prof. Roger Boyle, süper hapı kadınların kullanıp kullanamayacağı konusunda ise şunları söyledi: "Kadınların hormonları özellikle menopoza kadar kadın sağlığını koruyor. Menopozdan sonra da yine kadınlara süper tablet önerilebilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!