Kalem etek bele zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

Kalem etek bele zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 16:33

İngiltere’nin Kayropraktik (alternatif eklem ve omurilik tedavi yöntemi) Örgütü, günlük kıyafetlerde iskelet sistemi için görülmeyen zararları merceğe aldı. Örgütten kayropraktör Tim Hutchful, boyun, sırt ve diz ağrılarında aslında güvenli bulunan birçok kıyafetin önemli rol oynadığını söyledi. İşte Hutchful’un sıraladığı tehlikeler:

Haberin Devamı

Kalem etek: Dizlerinizi yakınlaştırarak dengeli yürümeyi ve dizleri bükmeyi zorlaştırıyor. Hareket kabiliyetini azalttığından alçak bir rafa uzanmak güçleştiriyor. Bu durum zamanla kasların çekilmesine ve hatta disklerde sorunlara yol açabiliyor.

Ağır kolye: Boyun kasları ve tendonları ve eklemleri, dört buçuk ila beş buçuk kilo arası ağırlığındaki başı taşımak üzere bir dengeye sahip. Ancak bu ağırlığın üzerine bir de ağır kolyeler eklemek, boyundaki doğal dengeyi bozabiliyor. Boyun tutulmasından, acı ve tahribata kadar uzun vadede duruşsal eğriliklere varabilen sonuçlar doğuruyor.

Toparlayıcı korseler: Likralı veya esnek değilse, elbiselerin altına giyilen dar korseler, nefes alımını ve hareket kabiliyetini sınırladığından omurgaya anormal bir basınç uygulayabiliyor. Bu da düzenli giyilmesi halinde, belin altı ve üstünde kalıcı zararlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yüksek topuklular: Hem ayak hem de sırt sağlığını tehlikeye atıyor. Baş parmakta çıkıntı ve ayakta nasıra neden olabildiği gibi baldır kaslarının kısalmasına ve dolayısıyla dolaşım sisteminin zarar görmesine yol açıyor. Diz ağrıları da yine düzenli olarak yüksek topuklu ayakkabı giyildiğinde artıyor.

Boyundan üçgen bağlamalı üstler: Bikini, bluz veya iç çamaşırların boyundan bağlamalı modellerden tercih edimemesi öneriliyor. Zira, tıpkı ağır kolyeler gibi boyna uygulanan baskı yüzünden bu modeller boyun, omuz ve sırt sağlığını tehdit ediyor.

Dar sütyenler: Özellikle büyük göğüs bedenine sahip kadınların ince askılı sütyenler giymemesi öneriliyor. Aksi takdirde omuzlarda hem fiziksel hem de biyolojik sorunlara davetiye çıkarıyor.

Dar kotlar: Hem bel, hem kalça hem de baldırları sıkı sıkıya saran pantolonlar, yürüyüşü bozduğu gibi eklemlerde uzun vadede ağrılara neden oluyor.

Büyük çantalar: Özellikle dirseğe takılan büyük çantalar da omurgada zamanla eğriliğe neden olan görüntü bozukluğununu tetikliyor ve omuz, sırt ve boyun sağlığını tehdit ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!