Kahraman kız eve döndü

Güncelleme Tarihi:

Kahraman kız eve döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 00:00

Avustralyalı16 yaşındaki Jessica Watson, pembe teknesiyle 7 ay önce çıktığı dünya turunu dün tamamladı. Sydney limanında binlerce kişi tarafından karşılanan Watson için Avustralya Başbakanı “O artık bizim kahramanımız” dedi.

AVUSTRALYALI 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tekneyle dünyayı turlayan en genç kişi oldu. Eleştirilere aldırmadan geçen ekim ayında pembe teknesiyle Sydney limanından demir alan Jessica Watson, dünya turunu dün başladığı yerde bitirdi. Tek başına, durmadan ve yardım almadan dünyayı dolaşarak rekor kıran genç kız ülkesinde kahraman gibi karşılandı.

Genç kızı, kutlamalara katılan Başbakan Kevin Rudd da tebrik etti. Daha önce genç kızın seyahatini tehlikeli bulduğu için eleştiren Başbakan dün yaptığı konuşmada “Tüm Avustralyalıların gözünde Jessica artık bizim yeni kahramanımız” dedi. Kutlamalar karşısında şaşkın olduğunu söyleyen genç kız ise “Kendimi kahraman olarak görmüyorum. Hayaline inanan sıradan biriyim” dedi. Öte yandan Dünya Hızlı Deniz Yolculuğu Rekoru Konseyi, 23 bin deniz mili aştığını iddia eden genç kızın Ekvator’un kuzeyine doğru yeterince ilerlemediğini bu yüzden rekor kırmadığını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!