Kahraman kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Kahraman kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Yemen’de ordu geçen pazar günü kaçırılan beş İtalyan turisti kurtarmak için seferber olurken, grupta yer alan üç kadının erkekler olmadan serbest bırakılmayı kabul etmedikleri ortaya çıktı.

Turistlerin başkent Sana’ya 120 km mesafedeki bir bölgede tutulduğu sanılırken, sağ salim salıverilmeleri için pazarlıklar da sürüyor. Turistlerin kaçırılmasından hemen sonra hapisteki sekiz arkadaşlarına karşılık İtalyanları rehin tuttuklarını açıklayan El Zeydi aşireti, üç kadını serbest bırakmayı kabul etti.

Ancak Enzo Bottillo’nun sevgilisi İtalyan model Patrizia Rossi (44) ile öğretmen olan Maura Tonetto ve Camilla Romigni adlı diğer iki kadın rehine erkek üyelerle kalmayı tercih etti. "Ya hepimizi serbest bırakırsınız ya da hepimiz kalırız" diye silahlı adamlara rest çeken Patrizia, İtalya’da kahraman ilan edilirken üvey oğlu Luca, "Patrizia’nın babamı sevdiğini biliyordum, ama bu kadarını tahmin etmiyordum" dedi.

Öte yandan aşiretin suyunu keserek rehineleri teslim etmeye zorlayan Yemenli yetkililerin saldırı hazırlığı İtalyan Hükümeti’nde rahatsızlık yaratıyor. İtalya’nın Yemen Büyükelçisi Mario Boffo, gerginliğin çatışmasız noktalanması için çalıştıklarını söylerken, rehinelerin de durumunun iyi olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!