Kafa naklinden vazgeçti: Florida’da yeni hayat

Güncelleme Tarihi:

Kafa naklinden vazgeçti: Florida’da  yeni hayat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 08:30

Dünyanın ilk kafa nakli operasyonundan vazgeçen Rus bedensel engelli Valery Spiridonov, kendine yeni bir hayat kurdu. Spiridonov, evlenip ABD’ye yerleşti ve bir de çocuk sahibi oldu.

Haberin Devamı

İlk kafa nakli operasyonu için gönüllü olan 33 yaşındaki Valery Spiridonov, bu operasyonu gerçekleştirecek “Dr. Frankestein” lakaplı İtalyan profesör Sergio Canavero ile çalışıyordu. Ancak Spiridonov, İtalyan profesörün ameliyatın detayları ile ilgili kendisine karşı yeterince şeffaf olmadığı gerekçesiyle projeden ayrıldı. Kendisi için ses komutları ile çalışan bir tekerlekli sandalye tasarlayan Valery Spiridonov, kimya ve bilgisayar teknolojilerinde akademik kariyer yapan Anastasia Panfilova ile geçen yıl Moskova’da evlendi.

Kafa naklinden vazgeçti: Florida’da  yeni hayat

Çift daha sonra Anastasia’nın çalışmalarını yürüttüğü ABD’nin Florida eyaletine taşındı ve burada bir bebekleri oldu. Werdnig-Hoffman sendromu teşhisi konan Spiridonov’un hastalığının çocuğa geçebileceği için yapılan testlerde oğlunun sağlıklı olduğu öğrenildi. Bu durumu mucize olarak nitelendiren Spiridonov, hastalığı ile ilgili danışmanlık yapabileceği projelerde çalışıyor.

Haberin Devamı

Kafa naklinden vazgeçti: Florida’da  yeni hayat

BAKMADAN GEÇME!