Kadınlar korkmadı en çok onlar oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar korkmadı en çok onlar oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2005 02:12

Irak kadını gözüpek çıktı. El Kaide bağlantılı Ürdünlü terörist Ebu Musab el Zarkavi’nin seçimlerde ülkeyi kan gölüne döndüreceklerine dair tehditlere meydan okuyan kadınların katılım oranının erkeklere göre daha yüksek olduğu açıklandı.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen internet sitesi Debka’ya göre, yüzde 60 şeklinde verilen seçimlere katılım oranı aslında yüzde 40-45 şeklinde gerçekleşti. Çok sayıda intihar saldırısına karşı Iraklı kadınlar ‘cesuryürek’ olduklarını kanıtladı. Kimisi çocuğunu evde bırakmıştı, kimisi ise yanına almıştı. En güzel giysileriyle oy verme kuyruğuna girdiler. Iraklı kadınların katılım oranı tam bir sürpriz oldu ve yüzde 55 olduğu belirlendi.

Ülkenin kuzeyindeki Balad kasabasında bir kadın demokrasi sorumluluğunu canıyla ödedi. Polisin açıklamasında, ‘Yerel saatle 08:45’de Balad’daki seçim merkezine havan topu saldırısında bir kadın öldü, bir kadınla evladı yaralandı’ denildi.

Yürümekte zorlanan kadınlar bile boykot çağrısına boyun eğmediler ve tekerlekli sandalye ile oy verdikleri, seçim merkezlerinde tam bir bayram havası estiği gözlendi. Bağdat yakınlarında karısıyla birlikte oy vermeye gelen Şamal Hekeib, ‘Siyasi tercihimi kullanıyorum çünkü ülkemi, ülkemin evlatlarını seviyorum. Bizler Arabız, korkak değiliz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!