Kadın dışişleri bakanları toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kadın dışişleri bakanları toplandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2018 01:56

HALİ hazırda görevde olan kadın dışişleri bakanları Kanada’nın Montreal kentinde bir araya geldi. Bu türden yapılan ilk zirveye uluslararası ilişkilere yön veren 19 kadın temsilci katıldı.

Haberin Devamı

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland cuma günü başlayan iki günlük zirvenin açılışında yaptığı konuşmada “Kadınların toplumların karşı karşıya kaldığı siyasi, ekonomik ve sosyal sınamalara çözüm bulunmasında anahtar rolü oynadığını” söyledi. Zirvede dört ana tema ele alındı; siyasette ve liderlikte kadın, demokrasinin güçlendirilmesi, barışın ve güvenliğin teşvik edilmesi, cinsiyet temelli ayrımcılığın ortadan kaldırılması.

DAHA GÜÇLÜ TOPLUM İÇİN

Freeland, siyasette eşit temsil ve kadın haklarına saygıyı her zaman destekleyeceğini belirterek “Ancak hepimiz karar verme mekanizmasında yer alırsak toplumlarımız, ekonomilerimiz, orta sınıfımız daha güçlü, refah ve güvenli olur” diye konuştu. Zirvenin eşbaşkanlığını Freeland ile Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini yaptı. İki eşbaşkan da bu zirvenin ilerideki kadın bakanlar arasındaki işbirliğini geliştirmek için bir başlangıç olmasını umduklarını belirtti. Zirveye, Andorra, Bulgaristan, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Gana, Guatemala, Güney Afrika, Hırvatistan, Honduras, İsveç, Kenya, Kosta Rika, Namibya, Norveç, Panama, Ruanda ve Saint Lucia’dan bakanlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!