Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'a idam cezası

Güncelleme Tarihi:

Kaddafinin oğlu Seyfülislama idam cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 12:03

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, eski istihbarat şefi Abdullah es-Senusi ve eski Başbakan el-Bağdadi el-Mahmudi hakkında idam cezası verildi.

Haberin Devamı

43 yaşındaki Seyfülislam dahil dokuz sanık, "Kaddafi'nin devrildiği 2011 yılındaki isyan sırasında işledikleri savaş suçu" nedeniyle idama çarptırıldı.

Seyfülislam Kaddafi, eski Başbakan Mahmudi, istihbarat şefi Senusi, Dış Güvenlik Teşkilatı Başkanı Buziyd Durda gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

Kaddafi'nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam, Kasım 2011'de Nijer'e kaçmaya çalışırken çölde yakalanmıştı.

Trablus'tan bildiren BBC Muhabiri John Simpson, Seyfülislam ve idam cezası alan diğer mahkûmların temyiz hakkının bulunduğunu belirtti.

KARAR GIYABINDA VERİLDİ ÇÜNKÜ...

Mahkeme kararını Seyfülislam'ın gıyabında verdi. Çünkü Seyfülislam, dünyanın tanımadığı Trablus yönetimine karşı gelen eski isyancı bir grup tarafından Zintan'da tutuluyor.

Geçen Nisan ayında Libya'nın başkenti Trablus'ta açılan dava, insan hakları örgütleri tarafından eleştirildi ve Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi ile yargılama yetkisi konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Seyfülislam, işlediği iddia edilen savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından da aranıyordu.

Haberin Devamı

Muammer Kaddafi, Ekim 2011'de memleketi Sirte'de yakalanmış ve linç edilerek öldürülmüştü.

KADDAFİ'NİN DİĞER ÇOCUKLARI

Kaddafinin oğlu Seyfülislama idam cezası


Kaddafi'nin oğullarından Hamis, Seyfülarab ve Mutassım; 2011'deki devrim sırasında öldürüldü. Libya Olimpiyat Komitesi eski Başkanı Muhammed ve Avrupa'daki tatil skandallarıyla manşetlere taşınan Hannibal ile Ayşe Kaddafi ise Umman'a sığınmıştı.

Kaddafinin oğlu Seyfülislama idam cezası

Kaddafi'nin eşi Safiye de Muhammed, Hannibal ve Ayşe ile birlikte bu ülkede...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!