Kabil'de 5 yıl aradan sonra müzik yayını

Güncelleme Tarihi:

Kabilde 5 yıl aradan sonra müzik yayını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2001 11:55

Taliban`ın 5 yıllık yönetiminden sonra bu sabah Kuzey İttifakı güçlerinin girdiği Kabil`de, radyodan ilk kez müzik yayını yapıldı.

Haberin Devamı

Taliban`ın bozgunu ardından Kuzey İttifakı`nın denetimine giren Kabil`de günlük hayatta birçok değişikliğin yanı sıra radyoda müzik yayını halk arasında sevinç yarattı.

Kuzey İttifakı`nın bir yetkilisi de, ülkeyi tek başlarına yönetme niyetinde olmadıklarını belirtti. Yetkili, eski Kral Zahir Şah`ın önderliğindeki barış sürecine bağlı olduklarını kaydetti.

ÜLKEYİ TEK BAŞINA YÖNETME NİYETİMİZ YOK

Zahir Şah`a yakın isimlerden Yusuf Nuristani de, telefonla yaptığı açıklamada, Kuzey İttifakı`nın Kabil`e girişmesinden dolayı büyük şaşkınlığa uğradıklarını belirtti. Halkın güvenliği ve ülkenin siyasi geleceği konusunda ``endişeleri`` bulunduğunu belirten Nuristani, "Bir parti ve herhangi bir grubun veya bir siyasi erkin Kabil`e girmesi çözüm değil. Böyle olursa ve Kabil`de kalır yönetimi paylaşmazlar, tüm kültürel ve coğrafi gerçekler temsil edilmezse başlangıca döneriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, Taliban`ın istihbarat servisi başkanı Molvi Tac Mir telefonla yaptığı açıklamada, Celalabad kentinin düştüğü yolundaki iddiaları yalanladı.   "Celalabad`ın düştüğü haberleri tamamen yanlış" diyen Tac Mir, "Böyle karar verdik, bu bizim stratejimiz, doğuda Pakistan sınırındaki Kunar, Nangarhar ve Lağman bölgelerini savunacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!