Jon Snow’un yeni dizisi siyasi tartışma çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Jon Snow’un yeni dizisi siyasi tartışma çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 12:20

Game of Thrones dizisinde Kuzeyin Kralı Jon Snow karakterini canlandıran Kit Harington, BBC’de yayınlanan Gunpowder (Barut) adlı mini dizide başrolü aldı. 3 bölümlük dizinin ilk bölümü cumartesi akşamı yayınlandı.

Haberin Devamı

Harington dizide 1605 yılında İngiliz parlamentosunu havaya uçurmak için bir araya gelen 12 kişilik 'Barut Komplosu' ekibinin lideri olan Robert Catesby karakterini canlandırıyor. Catesby’nin amacı İngiliz tahtını protestanlardan alarak Katoliklerin hakim olduğu bir yönetim kurmaktı.

Harington, dizi yayına girmeden önce verdiği röportajlarda anne tarafının Robert Catesby’nin soyundan geldiğini anlatmıştı. Harington, “Annemin kızlık soyadı Catesby ve benim de ikinci adım Catesby” demişti.

Jon Snow’un yeni dizisi siyasi tartışma çıkardı

SENARİST HAKSIZ YERE HAPİS YATMIŞ

Dizinin ilk bölümünün ardından İngiliz tarihine ilişkin yeni tartışmalar alevlendi. Daily Mail gazetesi, dizinin senaristi Ronan Bennett’in Kuzey İrlanda’nın bağımsızlığı için savaşan İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) 1975’te düzenlediği bir banka soygununda bir polis memurunu öldürmekten hapis cezası aldığını ancak Bennett’in hapiste 18 ay yattıktan sonra suçsuz olduğunun anlaşıldığını yazdı.

IRA MESELESİ

Haberin Devamı

Gazete, Katolik bir aileden gelen ve sol görüşlü olan Bennett’in Gunpowder dizisinde İngiliz Kralı’na bağlı protestan çetelerini İngiliz devleti olarak, Kit Harington’ın liderlerini oynadığı eylemci grubu ise İrlandalı özgürlük savaşçıları olarak resmettiğini ileri sürdü. Dizinin ilk bölümünde Katoliklere yapılan baskı ve eziyet anlatılırken, ağır işkence sahneleri kullanılması da Daily Mail’in eleştirilerinden nasibini aldı.

 

 

Bir değil, birden çok harika film vizyonda!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!