Jirinovski gönüllü ordu kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Jirinovski gönüllü ordu kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

RUS parlamentosunun aşırı milliyetçi lideri Vladimir Jirinovski, NATO ülkelerine karşı Sırplar’ın yanında çarpışacak gönüllülerden oluşan bir ordu kurmak için asker topluyor. CNN'nin verdiği habere göre Jirinovski, açtığı kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 5000 kadın ve erkek gönüllüden imza topladı. Jirinovski CNN'e yaptığı açıklamada ise ‘‘Ülkemizde çok sayıda işsiz asker var. Bunlar, nitelik ve becerilerini Yugoslavya'da değerlendirebilirler’’ dedi. Jirinovski'nin topladığı gönüllüleri trenlerle gruplar halinde Kosova'ya sevk ettiği de ileri sürüldü.

Ancak Jirinovski'nin ordusuna katılanlar arasında işsizlerin çoğunlukta bulunduğu ve bunların bir kısmının askerliklerini dahi yapmamış olduğu, bazılarının ise İkinci Dünya Savaşı'na katılan emekli subaylar olduğu söyleniyor. CNN, bu arada askeri uzmanların, Yugoslavya krizi uzadığı takdirde binlerce Rus’un çarpışmak üzere Yugoslavya'ya gidebileceğine işaret ettiklerini kaydetti.

Ancak aynı kaynaklar, ‘‘bunun sembolik bir hareket olduğunu ve askeri açıdan fazla önem taşımadığı’’ noktasında birleşiyorlar. Rusların Sırp ordusunda savaşmak için gönüllü asker yazıldıkları bildiren The Daily Telegraph, ‘‘Ataları nasıl 1870'lerde, Osmanlılar’a karşı savaştıysa, onlar da şimdi Sırp kardeşlerinin yanında savaşmak için kuyruğa giriyorlar ’’ yorumunu yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!