Japonların turist disiplini

Güncelleme Tarihi:

Japonların turist disiplini
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2008 00:00

Floransa’da katedralin duvarına isimlerini yazan Japon turistlerin resimlerini çeken bir Japon "vandalları" internette ifşa etti.

Japon medyası haberi büyüttü, saygısız turistlerin kimliği belirlendi. Okulları tarafından iki ay uzaklaştırılan genç turistler, ceza olarak İtalya’ya dönüp yazıları temizleyecek.

HERŞEY beş Japon turistin, "Rönesansın babası" Filippo Brunelleschi’nin başyapıtı sayılan tarihi Floransa katedralini ziyaretiyle başladı. Turistler isimlerini şehre nazır teras duvarlarına yazarken bunun bir başka Japon turist tarafından görüntülendiğinden habersizdi. Görüntüler internete sızınca, Japonya’nın iki büyük gazetesi ile ulusal televizyonu da olaya müdahil oldu. Yabancı bir ülkenin tarihi eserine yapılan saygısızlık nedeniyle başlayan "sürek avı" sonucu, "yaramaz" turistlerin kimliği tespit edildi.

Duvara, isminin baş harflerinin yanısıra üniversitesinin adını da yazan genç kız yüzünden diğer arkadaşları da yakayı ele verdi. İki turistin kayıtlı olduğu Gifu Üniversitesi, öğrencilerine, iki ay okuldan uzaklaştırma ve İtalya’ya dönüp yazıları silme cezası verdi. Diğer üç turistin devam ettiği Kyoto Sangyo Üniversitesi ise suçlarını kabul eden öğrencilerin okuldan atılabileceğini açıkladı.

İtalya’da görev yapan Japonya uzmanı Gian Carlo Calza, "Japonlar ulusal imajlarına zarar veren bu tür hareketleri hoşgörmez. Evsahibine hakaret etmek onlar için kabul edilmezdir" dedi. Üniversitelerin tazminat ödeme taleplerini kibarca geri çeviren katedral yetkilisi Paola Bianchi ise, olayı çok büyütmeye gerek olmadığını belirterek, "Hergün duvarlara kalpler çiziliyor, ilan-ı aşklar yazılıyor. Bunları silmekle görevli elemanlarımız var" ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!