Japon Başbakandan atom bombası gafına azar

Güncelleme Tarihi:

Japon Başbakandan atom bombası gafına azar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 16:37

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülkesine atom bombası attığı için ABD’ye kızgın olmadığını söyleyen Savunma Bakanı Fumio Kyuma'yı makamına çağırarak azarladı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe Servisi’nin haberine göre Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında ülkesine atom bombası atmasıyla ilgili olarak "Nagazaki ve Hiroşima'ya saldırılar kaçınılmazdı. Amerika bu saldırının Japonya'yı teslim olmaya zorlayacağını ve böylece Sovyetler Birliği'nin Japonya'ya savaş ilan etmesini önleyeceğini düşünmüş olmalı. ABD’ye kızgın değilim" diyen Savunma Bakanı Fumio Kyuma'ya kızdı.

Abe’nin Kyuma’yı makamına çağırarak azarladığı kaydedildi. Abe’nin Savunma Bakanı’nı sert bir biçimde uyardığı ve "Japonya dünyada atom bombası saldırısına uğrayan tek ülkedir. Bu yüzden her zaman saldırıyı yaşayanları düşünmeli ve onların yanında yer almalıyız" dediği kaydedildi.

“BAŞBAKANIN SÖZLERİNE UYACAĞIM”

Japonya Savunma Bakanı Kyuma da "Başbakan açıklamalarımda daha dikkatli olmamı istedi. Söylediklerine uyacağım" diye konuştu.

Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları nedeniyle yakınlarını kaybedenler, Savunma Bakanı’na büyük tepki göstermiş Japon muhalefeti de Fumio Kyuma'nın istifasını istemişti.

Kyuma’nın, Japonya Meclisi’nde de Nagazaki'yi temsil ettiği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!