Jackson'ın ölümü ünlüleri şoke etti

Güncelleme Tarihi:

Jacksonın ölümü ünlüleri şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 20:03

Pop müziğinin kralı Michael Jackson'ın ani ölümü hayranlarını olduğu kadar liderleri ve sanatçı dostlarını da yasa boğdu.

İtalyan aktrist Sophia Loren, Jackson'ın ölüm haberinin ardından Associated Press ajansına duygularını, “Korkunç beklenmedik bir haber” şeklinde ifade etti. Loren, “Dünya bir ikonu, müzik de hazinesini kaybetti. Bugünün, dünün ve yarının kuşaklarına yazdığı şarkılar söylenmeye devam edecek. Yazdıkları inanılmazdı. Umarım Michael son 15 yılda bulamadığı huzuru bulacak” dedi.

Loren ve çocukları, Jackson'ın California'daki Neverland malikanesini sık sık ziyaret ederek kalıcı bir dostluk geliştirmişti.

Güney Afrika eski lideri Nelson Mandela ise yayınladığı mesajda Jackson'ın yokluğunun tüm dünyada hissedileceğini kaydetti.

Jackson, 1998 yılında Mandela'nın doğum gününde konser vermişti. 1999 yılında Mandela ve Michael Jackson, Mandela'nın 81. doğum günü ve Mandela'nın karısı Graca Machel ile ilk evlilik yıl dönümü kutlamasında bir araya gelmişti.

Beatles grubunun üyesi Paul McCartney ise yaptığı açıklamada, Jackson'ın ölümünün “çok üzücü ve şaşırtıcı” olduğunu belirterek, “Michael'la çalıştığım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Duygusal, muazzam yetenekli biriydi. Müziği sonsuza dek hatırlanacak ve birlikte geçirdiğimiz anlar en mutlu anlarımdan olacak “ dedi.

Ünlü aktrist ve şarkıcı Liza Minnelli ise Paris'te France-İnfo radyosuna üzgün ses tonuyla verdiği demeçte, “Ölünceye kadar Onu özleyeceğim. Müzik ve gösteri tarihini değiştirdi” diye konuştu.

İngiliz eski çocuk yıldızı ve Jackson'ın çocuklarının vaftiz babası Mark Lester de birkaç hafta önce pop kralını ziyaret ettiğini ve sanatçının konser gerginliğine hazır olduğuna inandığını söyledi. Lester, “ Kesinlikle iyiydi. Buna inanamıyorum. Onu her zaman çok tatlı, kibar, sevgi dolu bir adam olarak hatırlayacağım” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ise Jackson'ın ölümünü “acı bir haber” olarak yorumlarken, Jackson ile daha önce bir araya gelen Güney Kore eski lideri Kim Dae-jung, “Dünya kahramanını kaybettik” dedi. İngiltere Başkanı Gordon Brown ise Jackson'ın ailesine baş sağlığı diledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni-Sarkozy da RTL radyosuna, “Kimsenin Michael Jackson'a kayıtsız kalabileceğini sanmıyorum. Kocam dahil. Sesini, şarkılarını, dünyadaki varlığını çok özleyeceğim”' şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!