Jack Straw, Rum Dışişleri Bakanı Yakovu ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Jack Straw, Rum Dışişleri Bakanı Yakovu ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 12:06

Temaslarda bulunmak üzere dün Kıbrıs’a gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 kadar kişi, Straw’u protesto etmek üzere Rum Dışişleri Bakanlığı önünde toplanarak, ’Straw utan’ , ’Türk askeri Ada’dan dışarı’ , ’İngiltere ve Amerika politikalarını Kıbrıs’ta istemiyoruz’ şeklinde sloganlar attı. İskambil kağıdı şeklindeki pankartlar üzerinde İngilizce ’Straw utan’ yazısı ve ay yıldızlı fes takan Straw resmi dikkat çekti. Straw saat 12:00’de KKTC’ye geçip KKTC Cumhurbaşkanı Talat’la görüşecek.

BBC’YE KONUŞAN RUM BAKAN: TÜRKİYE’NİN PLANININ İÇİ BOŞ

Bu arada Yakovu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Kıbrıs ile ilgili açıkladığı eylem planıyla ’sorumluluktan kaçmaya çalıştığını’ öne sürdü. Yakovu, Bakan Gül’ün açıkladığı planı, "İçi boş, gösterişe yönelik bir adım" olarak nitelendirdi.

BBC Türkçe Servisi’nin sorularını yanıtlayan Yakovu, "Gül’ün kafasının ’biraz karışık’ olduğunu düşündüğünü" söylerken, "Zira bahsettiği şey, yani Kıbrıs gemilerine ve uçaklarına yönelik tüm kısıtlamaların kaldırılması, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne karşı bir yükümlülüğü. Türkiye 3 Ekim’de bu yükümlülüğü kabul etti. Şimdiyse önerilerle bu yükümlülükten kaçmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Rum Bakan Yorgo Yakovu, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la işbirliğine açık olduklarını anlatırken, "Sayın Genel Sekreter bir konuşsun bakalım. Sayın Annan, Güvenlik Konseyi’nden aldığı yetkiyle bir iyi niyet misyonu yürütmektedir. İyi niyet misyonu da ilgili tüm taraflar ile istişare demektir. Genel Sekreter’den beklenen de budur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!