ITB Berlin'de Türkiye standı Avrupa ikincilik ödülünü aldı

Güncelleme Tarihi:

ITB Berlinde Türkiye standı Avrupa ikincilik ödülünü aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 17:25

Türkiye standının girişinde yer alan Gaziantep mutfağı ise sunumlarıyla fuarın gözdesi oldu.

Haberin Devamı

Arasta Mimari Tasarım firmasının tasarım ve uygulamasını gerçekleştirdiği Türkiye standı, tasarım, uygulama, fonksiyon, buluşma, hizmet gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede aldığı ödülle turizme ilişkin kriz senaryolarının konuşulduğu bir ortamda fark yaratmış oldu.

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan ITB Turizm Borsası Fuarı Almanya'nın başkenti Berlin'de, 8-12 Mart tarihleri arasında 50. kez Turizm Profesyonelleri ile buluştu. Fuara, 80'den fazla ülkeden tur operatörleri, uçak şirketleri, turizm acenteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar ve yerel yönetimler 4000 stant ile katıldı.

ARASTA Mimari Tasarım tarafından tasarım ve uygulaması yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığının standı, 4000 stant arasında, Avrupa kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Tasarım, uygulama, fonksiyon, buluşma, hizmet gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye standı ikincilik ödülü alarak, turizme ilişkin kriz senaryolarının konuşulduğu bir ortamda fark yaratmış oldu.

Haberin Devamı

GÖNEN ORHAN: TURİZMDE YAŞANAN KRİZ AŞILABİLİR
ITB Berlin'in bir fuar olmaktan öte turizm endüstrisinin kalbinin attığı bir turizm borsası olduğunu söyleyen Arasta iletişim ve iş geliştirme danışmanı Gönen Orhan " Türkiye standının da turizm pazarında iddialı bir yeri olan Türkiye'li aktörlere platform sağlıyor" dedi. Gönen şunları söyledi:

"Siyasal ve dış politika gelişmelerinden kaynaklanan olumsuzluklara rağmen, turizmdeki kriz yönetilerek aşılabilir. Türkiye standı ise tasarımı, fonksiyonelliği, buluşma ortamı, hizmet kalitesi ve aldığı ödülle bu çabalara önemli bir katkıda bulundu." Kültür ve Turizm Bakanlığının genel stratejisi doğrultusunda, ARASTA Mimari Tasarım tarafından bütüncül yaklaşım ile, Türkiye'nin destinasyonları farklı renk ve kültürel ögeleri esas alınarak tasarıma yansıtılarak gerçekleştirilen uygulama, katılımcı stantların fonksiyonel oluşu, sahne ve tavan ledlerinin kullanım ve kalitesi, peyzaj tasarımı ve sümbül ve nergis kokularının ortama hakimiyeti ile bütün turizmcilerin beğenisini kazandı.Türkiye Standı girişinde yer alan Gaziantep Mutfağı sunumları ise yoğun ilgi gördü.

BAKMADAN GEÇME!