İtalyanlar 9 köyü genetik park yaptı

Güncelleme Tarihi:

İtalyanlar 9 köyü genetik park yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalyan bilimadamları, hükümetten aldıkları izinle 9 dağ köyünü genetik park yaptı. Genetik araştırmalar yapmak üzere harekete geçen İtalyan bilimadamları Napoli´den 2 saatlik mesafede bulunan köyleri antik Yunan´dan bu yana değişik ırklarla fazla karışmaması nedeniyle seçti.

Cilento bölgesindeki 9 köyde yaşayanları gözlerine kestiren İtalyan bilimadamları, bölge halkının kan örneklerini alarak özellikle şeker hastalığı gibi ırsi hastalıklar üzerine araştırmalar yapmak istiyor.

BEDAVA SAĞLIK KONTROLÜ

Bilimadamlarının bölge halkını ikna etmeleri kolay olmadı. Köylerin bağlı olduğu Cilento kasabası Belediye Başkanı ile temasa geçen bilimadamları, kan örneği alacakları deneklere, genetik özellikleriyle ilgili bilgiler verme ve bedava sağlık kontrolü yapma vaadinde bulundu.

Bölgede bir çok laboratuvar açan İtalyan araştırmacılar, en büyük şanslarının kilisenin tuttuğu kayıtlar olduğunu belirtiyor. kilise kayıtları 500 yıl öncesine kadar gidiyor ve doğum, ölüm ve evlilikleri kapsıyor.

Bilimadamlarına göre, dağlarla kaplı köylerde yaşayan insanlar yüzyıllardır medeni dünyadan uzak bir halde yaşıyor. Ve genellikle de birbirlerinin uzak akrabaları ile evleniyorlar. Kökleri Yunanlılara kadar giden Cilento bölgesi köylüleri hala Yunanca konuşuyor.

Yıllardır dağ köylerine turist bile gelmediğinden yakınan bölge halkı, genetik araştırmacıların gelmesinden bu yana turizmin de arttığına dikkat çekiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!