İtalyan 'mafya dedesi' yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İtalyan mafya dedesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 12:58

İtalya’da, “en tehlikeli kaçaklar” listesinin başında bulunan mafya lideri 70 yaşındaki Giovanni Tegano’yu yakalaması bayram havası yarattı.

Haberin Devamı

MAFYA DEDESİ YAKALANDI / WEB TV

Mafyanın 1993 yılından bu yana aranan üst düzey üyesi Giovanni Tegano'nun, Reggio Calabria yakınında yakalandı.

İçişleri Bakanı Roberto Maroni, cinayet, suç örgütünde yer almak ve silah kaçakçılığından gıyabında yargılanarak ömür boyu hapse mahkum olan Tegano'nun yakalanmasının, Calabria bölgesini yıllarca kana bulayan Ndrangheta mafyasına büyük bir darbe olduğunu söyledi.              

İtalya’nın güneyinde bulunan Calabria bölgesinde faaliyet gösteren organize suç örgütü Ndrangheta’ya karşı sabah saatlerinde, Regio di Calabria kentinin banliyösündeki çiftliğe baskın düzenledi. Baskında, son yıllarda Avrupa’da Sicilya mafyasını da geçerek en güçlü mafya haline gelen 17 yıldan bu yana Ndrangheta’nın üst düzey ismi Giovanni Tegano’yu yakaladı.

DİRENMEDİ

Haberin Devamı

İtalyan polisi, 1985’te örgüt arasındaki iç çatışmayı sona erdiren, 100 kişinin ölümünden neden olan 70 yaşındaki mafya liderinin belinde dolu silahı olmasına rağmen direnmediğini açıkladı. Ülkedeki mafya uzmanlarına göre Giovanni Tegano, bu kadar yıl polisten kaçabildiği için, Ndrangheta’nın genç üyeleri tarafından bir efsane ve idol olarak görüldüğün belirtildi.

Tegano’nun yakalanması, mafyadan çok çeken İtalyanları da çok sevindirdi. Mafya babasının götürüldüğü polis merkezi önünde toplananlar, sevinç gösterisi yaptı. Kalabalığın arasında, Tegano’yu destekleyenler de olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!