İtalyan Bakan'dan karikatürlü tişört

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Bakandan karikatürlü tişört
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 14:59

İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli, üzerinde İslam dünyasını rahatsız eden bir karikatürün basılı olduğu tişört satın aldığını ve giymeye başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

İtalya'daki merkez sağ hükümetin Başbakanı Silvio Berlusconi kriz konusunda tarafları itidale davet ederken, koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi'ne (KBP) mensup Reform Bakanı Calderoli, yeni tişörüyle bugünden itibaren dolaşmaya başlayacağını açıkladı.

Calderoli, “İslam'ın protesto ettiği karikatürlerle kendime tişört yaptırdım, bugünden itibaren karikatürlü tişört giyeceğim. Barışçıl bir eylem olarak, isteyenlere bu tişörtlerden hediye etmeye de hazırım” dedi.

Calderoli, İtalyan haber ajansı Ansa'ya yaptığı açıklamada, “Bu  bir provokasyon değil mi?” şeklindeki soruyu, “Bunu provokasyon olarak görmüyorum. Bu bir gerçek diyalog çağrısıdır. Pakistan'daki ABD Büyükelçiliği'nin kuşatılması diyalog mudur? Kendi kendimize bu tür insanlarla diyalog masalı anlatmayı bırakmanın zamanı gelmiştir. Bunlar sadece insanları aşağılamak istiyorlar. Olay bundan ibarettir. Kendimizi ne hale soktuğumuza bakalım” diyerek cevaplandırdı.

Haberin Devamı

Calderoli, Başbakan Berlusconi'nin itidal çağrısının hatırlatılmasına karşılık olarak ise şöyle dedi: “Mesele buysa, Kaddafi'nin oğlu Berlusconi'den beni bakanlık  görevinden almasını da istedi. İki gün geçmeden, babası Kaddafi  ise bir Alman gazetesine İslam'ın Avrupa'ya hükmedeceğini  söyledi. Berlusconi'ye benim bir çağrım var. Madem ki kendini Hz. İsa'ya, benzetti, öyleyse Mesih'in izinden yürüyerek, Hıristiyanlık değerlerine sahip çıkıp Hıristiyanlığı yaymaya çalışsın. İslam'ın yayılmasına izin vermesin. Zira oluşturduğu İslam Danışma Kurulu, görüldüğü kadarıyla karşı dinin yayılmasını sağlamaya yarayacak. Bu, Batı'da tek örnek konumundadır”.

Calderoli, tişörtlü eylem kararından geri adım atmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!