İtalya'dan Türkiye'ye göçmen gemisi teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

İtalyadan Türkiyeye göçmen gemisi teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 18:36

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, göçmen gemilerinin durdurulması çalışmaları için Türkiye'ye teşekkür etti.

Haberin Devamı

İtalyadan Türkiyeye göçmen gemisi teşekkürü

Geçen Ocak ayında dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüğünü hatırlatan Alfano, "Türkiye'ye ziyarette bulundum ve bu hususta karşılıklı çalışmalarımız oldu. Türkiye ile işbirliğimiz şimdiden işe yarıyor, bu yüzden Türk hükümetine teşekkür ediyorum. Hatırlayacağınız gibi bu yılın ilk günlerinde göçmen rotaları değişiyordu, İtalya'nın güneydoğusuna Türkiye'den yola çıkan gemiler geliyordu" dedi.

Artık İtalya'ya Türkiye'den kaçak göçmen gemisi gelmediğini söyleyen Angelino Alfano "Türk hükümetinden meslektaşlarımızla yaptığımız bu mükemmel çalışma, durumun iyiye gitmesini sağladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Brüksel'de Avrupa Birliği İçişleri Bakanları toplantısının ardından basına açıklama yapan Alfano, AB'yi de bu şekilde çalışmaya çağırdı.

İtalyan Bakan, "Türkiye gibi üçüncü ülkelerle yaptığımız işbirliği, AB seviyesinde de diğer ülkelerle ilişkilerde devam ettirilmelidir. Sonuca ulaşmak için en iyi yol budur" dedi.

Ocak ayının ilk günlerinde İtalya açıklarında yüzlerce göçmen taşıyan ve mürettebatı tarafından terk edilmiş iki "hayalet gemi" bulunmuş, bu gemilerin Türkiye'den yola çıktığı belirtilmişti.

Göçmen gemilerinin rota değiştirerek Avrupa'ya Türkiye üzerinden yola çıkma trendi gösterdiği uyarıları üzerine İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano 16 Ocak'ta Türkiye'ye giderek konuyu Türk mevkidaşlarıyla masaya yatırmıştı.

Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala da görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Göçmen kaçakçılığına yönelik hem İtalya hem Türkiye'nin alabileceği tedbirler alınacak." demiş ve eklemişti: "Özellikle göçmen kaçakçılığı, yabancı savaşçılar, uluslararası terör, bu konularda ülkelerin birlikte yapabilecekleri çok şey var, birbirlerine yapabilecekleri yardımlar var. İtalya da Türkiye'yi AB sürecinde hep destekledi. Bu konularda son derece işbirliğine açık bir ülke, biz de öyleyiz. Dolayısıyla bizim alacağımız tedbirler hem bölgemizde hem de ülkelerimizde olumlu sonuçlar doğuracaktır."

İtalyadan Türkiyeye göçmen gemisi teşekkürü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!