İtalya'da cezaevinde işkenceden ölüm iddiası

Güncelleme Tarihi:

İtalyada cezaevinde işkenceden ölüm iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 17:51

ROMA - Roma'da uyuşturucu sattığı iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Stefano Cucchi, 6 gün sonra öldü. Ailesi, vücudu ve kafasında ezikler olan çene kemiği kırılan oğullarının işkence gördüğünü öne sürdü. Adalet Bakanı soruşturma açıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Stefano Cucchi, köpeğiyle parkta dolaşırken jandarma tarafından gözaltına alındı. Üzerinde yapılan aramada 20 gram uyuşturucu bulunan Cucchi, 16 Ekim'de tutuklandı. Onu en son adliyede gören ailesi sağlığının gayet yerinde olduğunu söyledi.

Stefano Cucchi, Roma'daki Regina Coeli Cezaevi'ne gönderilmeden önce yapılan doktor kontrolünde merdivenden düştüğünü, sırtında 1-2 küçük morluk olduğunu söyledi. Ancak bunların önemsenecek morluklar olmadığı belirtildi. Cezaevinde ziyaret izni alamadıkları için oğullarını göremeyen Cucchi Ailesi, 6 gün sonra jandarmadan gelen telefonla sarsıldı. Telefonda Cucchi'nin kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Aile fertleri hastanede Cucchi’nin vücudunu gördüklerinde ikinci kez sarsıldı. Cucchi’nin vücudunda, özellikle sırt ve yüzünde büyük morluk ve çizikler, yüzünde şişlikler olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Hastane doktorunun hazırladığı otopsi raporu da ailenin şüphelerini doğruladı. Raporda, Cucchi’nin vücudu, yüzü ve kafasında lezyonlar olduğu, çene kemiğinin kırıldığı, ölümünün doğal olduğu yazıldı. Savcılık soruşturma başlattı. Bu soruşturmayla Cucchi’ye işkence yapılıp yapılmadığı açığa kavuşacak.

Adalet Bakanı Angelino Alfano, ailenin yanında olduğunu, ne olduğunu soruşturmadan sonra anlayacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı Roberto Maroni de ailesinin ve kamuoyunun Stefano Cucchi'nin nasıl öldüğünü bilmeye hakkı olduğunu, soruşturmanın bitmesiyle her şeyin açığa kavuşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!