İtalya'da Berlusconi hakkında bir dava daha

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Berlusconi hakkında bir dava daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 13:34

Yargıyla başı dertte olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, halen sonuçlanmayı bekleyen davalarına bir yenisi daha eklendi. Milano Cumhuriyet Savcılığı, Berlusconi ailesine ait şirketlerden biri olan Mediatrade'teki usülsüzlüklerle ilgili olarak 2007'den bu yana sürüdürülen soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Soruşturma raporunda, Berlusconi, oğlu Pier Silvio ve Mediaset Başkanı Fedele Confalonieri'nin de aralarında bulunduğu toplam 12 zanlı, usülsüzlük yapmak ve vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor.

Başbakan Berlusconi, yakın çevresindekilere yaptığı yorumda, yerel seçimlere hazırlanılan bir dönemde Milano'daki yargı mensuplarının yine kendisini hedef seçtiğini ileri sürerek, "Bu beni ve ailemi hedef alan bir saldırıdır. Bu beni ezmek istediklerinin kanıtıdır. Aileme de takmış durumdalar. Her seçim öncesinde böyle yapıyorlar. Milano savcılığının artık yaptığı tek bir iş var: Beni, ailemi, mal varlığımı, maslahatlarımı ve de imajımı mahvetmek" dediği öğrenildi.

Berlusconi'nin Milano savcılarını doğrudan halka şikayet etmek amacıyla televizyondan bir konuşma yapmayı planladığı da belirtildi.

Haberin Devamı

Milano savcılarının tamamladıkları soruşturma raporunda, Mediatrade şirketinin yabancı televizyonlardan satın alınan program ve filmlerin telif ücretlerini şişirdiği ve vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Raporda, Mediatrade şirketiyle yapılan usülsüzlükler sayesinde Berlusconi'nin 34 milyon avroluk haksız kazanç elde ettiği de öne sürülüyor.

Mediatrade'le ilgili soruşturma raporunun tamamlanmasının ardından, 12 zanlınının yargılanmasına başlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!