İtalya’da mafya filminin aktörleri gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da mafya filminin aktörleri gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Bu yıl Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Gomorra adlı İtalyan filminin aktörlerinden ikisi mafyayla ilişkili olduklarına yönelik suçlamalar nedeniyle gözaltında.

Bir diğer aktör hakkında da soruşturma yürütülüyor. İtalya’da satış rekorları kıran kitabı filme uyarlanan gazeteci Roberto Saviano ise iki yıldır polis korumasında yaşıyor. Filmin Türkiye Galası, önceki gün İstanbul’daki Film Ekimi Sonbahar Film Haftası kapsamında yapılmıştı.

Son yılların en iyi mafya filmi olarak görülen Gomorra, Napoli merkezli bir örgüt olan Camorra’nın iç yüzünü anlatıyor. Oscar da kazanabileceği belirtilen filmde oynayan aktörlerden, kendisini oynayan Bernardino Terracciano (53), gerçek Camorra’nın Casalesi klanına Napoli’nin Caserta bölgesinde düzenlenen operasyonda tutuklandı.

Operasyonda 7 üyesi tutuklanan çete, geçen eylül ayında uyuşturucu anlaşmazlığı yüzünden 6 Afrikalı göçmenin vurularak öldürüldüğü saldırıyı düzenlemekle suçlanıyor. Yönetmen Matteo Garrone, filminde yerel halktan kişileri oynattığı için, Bernardino Amca’dan başka bir oyuncu daha tutuklanan 7 kişi arasında.

Casalesi çetesinin lideri Giuseppe Setola halen kaçak. İtalya’da mafya çetelerine yönelik operasyonlar başka bölgelerde de sürüyor. Ülkenin güneyindeki liman şehri Gioia Tauro’da Calabria mafyasına baskın yapan polis, iki kasabanın belediye başkanını mafya ile işbirliği yaptıkları için gözaltına aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!