İtalya’da Kara 30 Nisan

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da  Kara 30 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 12:15

Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelirler Şubesi Vergi Dairesi 38 milyon 450 bin İtalyan’ın 2005 kazanç bildirimini listesini İnternetten yayınladı. Tıklama rekoru kırılırken On line kilitlendi. Üç saat sonra Sırdaşlık Garantörlüğü siteyi kapattı. Ancak milyonlar kimin ne kadar kazandığını öğrendi. Stilist Giorgio Armani 44 milyon Euro ile kazanç bildiriminde Berlusconi’yi ikiye katladı.

Haberin Devamı

İtalya’da hükümet giderayak  büyük bir hafiflikle ya da medyanın değimiyle büyük bir intikamla  38 milyon İtalyan’ın  yıllık kazanç bildirimini internet aracılığı ile yayınlayınca kıyamet koptu.

Maliye Bakanlığı'na bağlı  Gelirler Şubesi  Vergi Dairesi, 38 milyon 450 bin İtalyan’ın 2005 yılına ait vergi bildirimi gizliliği kaldırarak internet sitesine koydu. Haberin öğrenilmesiyle on line tıklamalarda  rekor kırılırken  site kilitlendi. Bunun üzerine Başbakanlığa bağlı  Sırdaşlık   Garantörlüğü  ikinci bir emirle  vatandaşların özel yaşamına  tecavüz gerekçesiyle sitenin kapatılmasını jet kararı ile istedi ve yaklaşık 4 saat açık kalan  site  kapatıldı.
Maliye Bakan Yardımcısı  Vincenzo Visco  yasaları uyguladığını,  uygar ülkelerde herkesin ne kadar geliri olduğunu ve buna göre vergilendirildiğini, bunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini savunarak “Biz doğruyu yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada  İtalya’da skandal olarak kabul edilen olay sonrası  dünyanın bir çok ülkesinde Maliye Bakanlığı'nın özel yaşama girdiğinden vatandaşların ne gelir, ne de vergilerinin açıklandığı, aksine  İrlanda gibi bazı ülkelerde  vergi kaçıranların adlarının listelendiği hatırlatıldı.

Maliye Bakanlığı'nın sitesi kapatılmadan milyonlarca kişi Kimin ne kazancı olduğunu öğrenmiş oldu.  İlk sırada ünlü Stilist  Giorgio Armani’nin  44 milyon 963.206 Euro kazanç gösterirken, yine stilist Domenico Dolce’nin 29 milyon 708 bin Euro, ortağı Stefano Gabbana’nın 29 milyon 651 bin Euro kazanç bildirdiği görüldü.  Ülkenin zenginlerinden Başbakan adayı Silvio Berlusconi ise 28 milyon 033 bin 122 Euro kazançla siyasetçiler arasında en fazla vergi veren oldu.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!