Ä°sviçrelileri en iyi provokatör Sarrazin anlıyor

Güncelleme Tarihi:

İsviçrelileri en iyi provokatör Sarrazin anlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 10:56

"Almanya'daki Türklerin manavlıktan başka üretim işlevi yok" diyerek Almanya'daki Türklere hakaret eden Almanya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin, bu defa da minare yasağıyla provoke etti.

Haberin Devamı

TARTIÅžMA BU FOTOÄžRAFLARLA SÃœRÃœYOR

ÇIKAN KARAR, HÜKÜMETİ DE KAYGILANDIRDI

YASAK EĞİLÄ°MÄ° DÄ°ÄžER ÃœLKELERE DE SIÇRIYORÂ

Ä°sviçre'de halkın yüzde 57'sinin ülkede yeni minare inÅŸa edilmesine referandumla "hayır" demesinin yankıları devam ediyor. Almanya'da yaÅŸayan Türkleri ve yabancıları aÅŸağılayan sözler sarf ettiÄŸi için Almanya Merkez Bankası yönetim kurulundaki yetkileri elinden alınan Thilo Sarrazin, bu defa da Ä°sviçre'deki minare yasağı tartışmasına katıldı.   Â

Alman Sueddeutsche gazetesi, "İsviçrelileri en iyi provokatör Sarrazin anlıyor" başlığıyla yayınladığı haberde, Sarrazin'in İsviçre'deki minare yasağını şöyle yorumladığını yazdı: "Halkın minare inşasına onay vermemesi politikacılar ile halk arasında bir yabancılaşma olduğunun en açık işareti."

Haberin Devamı

Avrupalı politikacıları ve basını eleÅŸtiren Thilo Sarrazin, "Ä°sviçre'deki referandum halk ile politikacılar ve basın arasında derin bir görüş ayrılığı oluÅŸtuÄŸunu açıkça ortaya çıkardı" dedi.Â

DAHA ÖNCE DE PROVOKE ETMİŞTİ

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Sarrazin, tartışmalara yol açan röportajında, Berlin'in birçok sorununun kökeninde göçmenlerin olduğunu öne sürmüştü. Sarrazin, “Yanlış politikalardan dolayı sayıları artan bu kentteki Türk ve Arapların büyük çoğunluğunun manavlıktan başka üretim işlevi yok'' demişti.

İSVİÇRE ADALET BAKANI: KARAR MAHKEMEDEN DÖNEBİLİR

 

Ä°sviçre Adalet Bakanı EvelineÂWidmer-Schlumpf, minare kararının derhal yürürlüğe gireceÄŸini, ancak bununÂmahkemeden dönebileceÄŸini söyledi.

 

Widmer-Schlumpf, Zürih'te yayımlanan Blick gazetesinde yer alan demecinde, "Yasak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı" dedi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kararlarında bu sözleşmeyi de esas alıyor.

 

Blick gazetesine göre bakan, yasağın BM çerçevesindeki insan hakları belgelerine de aykırı olduğuna, İsviçre'nin bu sözleşmelerde de taraf olduğuna dikkati çekti.

 

Haberin Devamı

AP ajansı, hukukçuların, yasağın İsviçre anayasasına uygun olup olmadığını da tartıştıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!