İsveç'ten Almanya'ya: Genelevleri kapat

Güncelleme Tarihi:

İsveçten Almanyaya: Genelevleri kapat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 16:22

Fuhuşun 1998 yılından bu yana yasak olduğu İsveç, Dünya Futbol Şampiyonası sırasında Almanya'daki genelevlerin kapatılmasını istiyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan Berliner Kurier gazetesi, İsveç'teki fuhuş yasağının yurtdışına çıkan İsveç vatandaşları için de geçerli olduğunu belirterek, bu nedenle İsveç Adalet Bakanı Thomas Bodström'ün Almanya'daki genelevlerin Dünya Futbol Şampiyonası boyunca kapatılmasını istediğini yazdı.

Haberde, uzmanların Dünya Futbol Şampiyonası sırasında yaklaşık 40 bin hayat kadınının Almanya'ya kaçak olarak geleceğini tahmin ettikleri kaydedildi.Bu arada, Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein, Bavyera'da Dünya Futbol Şampiyonası süresince ek “fuhuş konteynerleri” açılmayacağını, ancak bu konuda diğer eyaletlerin ne şekilde karar alacaklarını bilemeyeceğini söyledi.

Bavyera Eyaleti Adalet Bakanı Beate Merk ise Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, kaçak olarak çalışan hayat kadınlarıyla birlikte olan erkeklerin bu suçu teşvik ettiklerini, erkeklerin de cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Merk, “Fuhuşa zorlanan hayat kadınlarıyla birlikte olanlar, bu kadınları zorlayanların eline koz veriyorlar. Fuhuşla mücadele sadece insan tacirlerine karşı değil, talepte bulunanlara karşı da sürdürülmeli. Sonuçta talep pazarı yaratıyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!