İsveç'te kadın muhabirin elini sıkmayan siyasetçi istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İsveçte kadın muhabirin elini sıkmayan siyasetçi istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 15:53

İsveç'te kadın muhabirin elini sıkmayı reddeden Yeşiller Partisi üyesi Yasri Shamsudin Khan, kendisine yönelik eleştirilerin ardından istifa etti.

Haberin Devamı

Partisinden istifa ettikten sonra AA muhabirine değerlendirmede bulunan Khan, "Dini inancım gereği kadın muhabirin elini sıkmadım. Kendisini elimi göğsüme götürerek selamladım. Bu hareketimden dolayı, parti içinde ve dışında linç kampanyasına uğradım. Bu yüzden de partimden istifa etme kararı aldım" dedi.

İsveçte kadın muhabirin elini sıkmayan siyasetçi istifa etti

Aynı zamanda İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı olan 30 yaşındaki Khan, İsveç medyasının "İslamofibiyi tetikleyen" yayınlar yaptığını öne sürerek, "İsveç ana akım medyası genel yayın yönetmenleri, kafalarındaki Müslümanlara karşı ön yargılarını, yaptıkları çirkin yayınlarla toplumun önüne kusuyorlar. Hayatı boyunca demokrasiye ve hukuka saygılı, İsveç'te insan haklarının gelişimi için çalışan Bakan Kaplan'ın suçlamalara maruz kalarak istifa ettirilmesini de doğru bulmuyorum" dedi.

Haberin Devamı

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edildiği bir iftar yemeğinde çekilen fotoğrafının İsveç medyasında “Irkçılarla yemek yediler” başlığıyla yayınlanmasının ardından hafta başında görevinden istifa etmişti. Kaplan'la aynı iftara katılan Stockholm'e bağlı Sigtuna Belediyesi'nin Meclis Üyesi Yasin İpek de Sosyal Demokrat Partisinden ve belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; devlet televizyonu SVT ve ülkenin önde gelen gazeteleri Aftonbladet ve Expressen dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları Türk STK'lar için "ırkçı", "faşist", "aşırıcı" ve "yeraltı örgütü" şeklinde tanımlamalar kullanıyor.

Çeşitli suçlamalara doğrudan ya da dolaylı hedef olan STK'lar arasında Ülkü Ocakları, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG), Diyanet Vakfı, İsveç İslam Federasyonu, TÜMSİAD, Türk İşçi Dernekleri Federasyonu gibi kuruluşlar ve bunların İsveç şubeleri bulunuyor.

Khan'ın, TV4 muhabirinin elini sıkmaması, Yeşiller Partisi içinde de sert tepkilere neden olmuştu. Aftonbladet gazetesine konuşan milletvekili Stina Bergstrom, "Bu kabul edilemez. Bir erkekle selamlaştığı gibi, bir kadınla selamlaşamayan bir adamı partide tutamazsınız" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!