İsveç Kralı, yakılan camiyi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

İsveç Kralı, yakılan camiyi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 10:42

İsveç Kralı Carl 16. Gustaf, İsveç’in Örebro kentinde kundaklanan Örebro Kültür Merkezine ait camiyi ziyaret ederek bilgi aldı. Kral Gustaf, caminin enkazını inceletti, cami başkanı ve yönetim kuruluna geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

SALDIRIDAN dolayı çok üzgün olduğunu belirten Kral Gustaf, İsveç’te herkesin özgür biçimde ibadet etme hakkına sahip olduğunu ve dini mabetlere yapılan saldırıları çok şiddetli kınadığını vurguladı.

Saldırıdan kısa süre sonra 20 yaşında bir kişinin gözaltına alındığını söyleyen Örebro Kültür Merkezi Sözcüsü Aiser Alsliawabkeh, “Yangından kısa süre sonra olay yerinden kaçmaya çalışan 20 yaşındaki bir kişiyi polis gözaltına aldı. Soruşturmanın selameti açısından polis, bilgi paylaşmayı şimdilik uygun görmüyor” dedi. Caminin gece 01.30’dan sonra saldırıya uğradığını söyleyen Alsliawabkeh, “Saldırgan, camide cemaatin abdest aldıktan sonra elini kuruladığı kağıt havluları yerlere sermiş. Sırt çantasında getirdiği sanılan yanıcı maddeyi de hem halılara hem de kağıdın üzerine dökerek ateşe vermiş. Bu yüzden cami büyük hasar alarak kullanılamaz hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

İsveç Kralı, yakılan camiyi ziyaret etti

AYNI YERE YENİSİ YAPILACAK
Kundaklanan camiyi ziyaret eden İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akkan da saldırıya uğrayan caminin bağlı olduğu derneğin kendilerine üye olduğunu dile getirdi. Akan, “Sigrota şirketi şu anada inceleme yapıyor. Zarar karşılandıktan sonra aynı yere yeni cami inşa edeceğiz. Yeni cami inşa edilene kadar Örebro Belediyesi ibadetlerimizi yerine getirebilmemiz için bize büyük bir lokal tahsis edecek” dedi.
Bu arada saldırıya uğrayan cami ziyaretçi akınına uğrarken, vatandaşlarca cami yakınına güller bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!