İsveç hükümeti tartışmalı metni siteden kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

İsveç hükümeti tartışmalı metni siteden kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 16:13

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag'ın 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye'ye yönelik konuşmasının metni, Türkiye'nin girişimleri üzerine hükümetin resmi internet sitesinden kaldırıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsveç makamları nezdinde yürütülen girişimler sonucunda Bakan Ullenhag'ın konuşma metninin İsveç hükümetinin web sitesinden kaldırıldığı kaydedildi.

Büyükelçilik açıklamasında ayrıca, İsveç Başbakanlık yetkilileriyle görüşmelerde, hükümet yetkililerinin konuya ilişkin tutumunda bir değişiklik olmadığı ve Bakan Ullenhag'ın konuşmasının hükümetin görüşlerini yansıtmadığını bildirdikleri ifade edildi.

Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, geçen hafta Stokholm'deki bir sinagogda düzenlenen anma töreninde 1915 olaylarıyla ilgili olarak Türkiye'ye yönelik bir konuşma yapmıştı.

İsveç Meclisi, 11 Mar'tta meclise getirilen 1915 Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıyı bir oy farkla kabul etmişti. Muhalefetteki sol partilerin desteği ile geçen tasarıya iktidardaki sağ koalisyon partileri destek vermediklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!