İsveç-Fransa arasında Türkiye gerilimi

Güncelleme Tarihi:

İsveç-Fransa arasında Türkiye gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 13:40

Fransa'da yayımlanan Le Figaro gazetesi, “Türkiye'nin AB üyeliği tartışmasının, Fransa ve AB'nin yeni dönem başkanı İsveç arasında gerilim kaynağı olduğunu” yazdı.

İsveç'in 1 Temmuzdan itibaren AB dönem başkanlığını üstlendiğini hatırlatan gazete, Türkiye'nin AB üyeliği konusunun, İsveç ile Fransa arasında “hassas bir durum yarattığı” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen açıklamalarının ardından, bu ülkeyi yapacağı ziyareti daha önce ertelediğine dikkat geçen gazete, İsveçli yetkililerin, “Türkiye'ye eski dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nden daha olumlu yaklaşacakları” yolundaki son açıklamanın Fransız yönetimini tekrar kızdırdığını bildirdi.

Le Figaro, Sarkozy'nin bir danışmanının, “Fransa'nın desteği olmadan, hiçbir dönem başkanı ülke başarılı olamaz” şeklindeki açıklamasıyla Paris'in tepkisini dile getirdiğini yazdı.

Gazete, hükümetteki son değişiklikle Tarım Bakanlığı görevine getirilen eski Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Bruno Le Maire'in, “İsveç Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeye devam ederse, gerçek bir siyasi sorun çıkacak” açıklamasına da atıfta bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!