'İstiklal' saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

İstiklal saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 16:50

İsrail'de yayın yapan Times of Israel gazetesi, dün İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden üç İsrail vatandaşının hikâyelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Dünyayı şoke eden saldırıda 40 yaşındaki Yonathan Suher, 60 yaşındaki Simha Dimri ve 69 yaşındaki Avraham Goldman hayatını kaybetmişti.

Üç İsraillinin yemek severleri buluşturan İsrailli internet sitesi Beygale tarafından düzenlenen bir yemek turunda oldukları öğrenildi.

Haberde, Dimonalı olduğu aktarılan Simha Dimri'nin emekli bir anaokulu öğretmeni olduğu ve saldırıda eşi Avi'nin de hafif yaralandığı belirtildi. Dimri'nin üç oğlu, bir kızı bulunuyor.

İstiklal saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının hikâyesi

Soldan sağa Ran, Yehudit, Naama, Dudi Halifa, Anat Kama, Anabel, İra… İsrailli turistler, İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısından dakikalar önce bu fotoğrafı çekti.

Dimona Belediye Başkanı Benny Biton, Dimrilerin şehrin tanınmış ailelerinden olduğu söyledi.  

Biton, Dimrilerin çok hayırsever olduğunu ifade ederek, "Şehir acıyı hissediyor ve Dimri Ailesi'nin acısını paylaşıyor. Dimriler ihtiyaç sahiplerine ve şehir kurumlarına yardım ederdi" dedi.

Haberin Devamı

Yonathan Suher’in ise 40'ıncı doğum gününü kutlamak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Patlamada Suher’in eşi Inbal Maron-Suher de ağır yaralandı. Tel Avivli olan Suher Ailesi’nin iki çocuğu bulunuyor.

Korkunç saldırıda yaralanan Pnina Greenfield ise grup fotoğrafı çekmek üzere ekipten ayrıldığı için hayatta kalmış. Greenfield, “Fotoğraf çekmek için ilerlemeseydim… Ağır yaralananlar arkada duruyordu. Teröristten en uzakta olan bendim” dedi.

Greenfield, ailesinin daha önce Türkiye'ye gitmesine karşı çıktığını söyledi ve ekledi: “Başta biraz korku vardı. Eşim, ‘tehlikeli olabilir‘ dedi. Annem ve oğlum da. Biz de ‘Hayır İsrail de tehlikeli‘ dedik“ diye konuştu.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!