İşte Sincar-Karaçok raporu: Muharebe çöktü

Güncelleme Tarihi:

İşte  Sincar-Karaçok raporu: Muharebe çöktü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 00:08

25 Nisan’da Türk Hava Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya karşı Irak ve Suriye’de düzenlediği saldırılara dair ilk bilgilere göre PKK ile PYD/YPG arasında irtibatı sağlayan muhabere tesisleri büyük ölçüde kullanılmaz hale geldi.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde Sincar’da, terör örgütü PKK’ya ve Suriye’nin kuzeydoğusunda Karaçok’ta PKK’nın uzantısı YPG’ye eş zamanlı olarak düzenlediği hava harekâtlarının örgüte verdiği personel zayiatının yanısıra lojistik zayiatına ilişkin ilk bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Harekâtın yapıldığı 25 Nisan günü yerel istihbarat kaynaklarından toplanan bilgiler ışığında Sincar’da 40, Karaçok’ta da 30 teröristin öldürüldüğü duyurulmuştu.

Hürriyet’in lojistik zayiatla ilgili ulaştığı yeni bilgilere göre, PKK ile PYD/YPG arasında irtibatı sağlayan muhabere tesisleri ciddi boyutta kullanılamaz hale geldi. İki dağ arasında irtibatı sağlayan “ana telsiz”in bulunduğu yer ile ana telsizle “yavru telsiz”ler arasında bağlantıyı sağlayan röleler imha edildi. Terör örgütlerinin hem kendi aralarında irtibat sağlamak, hem de özellikle Türkiye’de bombalı tuzak kurmada yararlandıkları değişik tür kabloların depolandığı merkezleri yerle bir edildi. Bölgeler arasındaki kablo bağlantıları da kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı

DEPOLAR İMHA EDİLDİ

İki dağda bulunan toplam 8 mühimmat deposu vurularak imha edildi. Bu cephaneliklerde çok sayıda Doçka makineli tüfek, omuzdan atılan füze, değişik tür silah, mühimmat ve patlayıcıların bulunduğu değerlendiriliyor. Yetkililer 1 saat 10 dakika süren harekâtlarda terör örgütlerinin Sincar ve Karaçok’ta lojistik imkanlarına ağır darbe vurulduğunu bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!