İşte ‘köçek ajanlar’

Güncelleme Tarihi:

İşte ‘köçek ajanlar’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Comme une blague belge (*)

(*) Belçika fıkrası gibi : Fransızcada ‘Belçika fıkrası ’Türkçedeki ‘Temel fıkrası’nın karşıtıdır.

BELÇİKA'nın, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal’ı kaçıracak subaylar' diye vize vermediği köçek dans ekibi üyelerinin, bir ay önce bedelli askerlikten dönen dansçılar olduğu ortaya çıktı. Grupta yeralan yönetmen Mete Özgencil'e de Belçika müzik kanalı MSM tarafından en iyi klip yönetmeni ödülü verilmiş.

Belçika'da 7-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen Flandr Festivali Organizasyon Komitesi, ağustos başında, İzzet ve Yakar organizasyon şirketi sahibi İzzet İsrael Biton'dan, köçek dansçıları istedi. Türkiye'de bu konuda en önemli iki isim olan Serdar Bombacı ile Mustafa Yaşar'ın, Aydın'da bedelli askerlik yaptığını öğrenen İzzet İsrael Biton, Festival komitesine durumu iletti.

Organizatör İzzet İsrael Biton ile ortağı Orhan Ömür, 12 Ağustos'ta askerden dönen köçek dansçıları Serdar Bombacı ile Mustafa Yaşar, klarnetçi İsmail Serkan Bağtır ve yönetmen Mete Özgencil'den oluşan bir ekip kuruldu. Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun istediği, davetiye mektubu, otel rezervasyonu, uçak bileti, yaptıkları sanatsal etkinliklerle ilgili video ve klip görüntüleri hazırlandı. 28 Ağustos’ta ekip adına, organizasyon şirketi başkonsolosluğa vize başvurusu yaptı.

CEVAP YERİNE SUÇLAMA

Belçika Başkonsolosluğu, aradan geçen on güne ve yapılan tüm başvurulara rağmen, vize başvurusuna olumlu ya da olumsuz, hiç bir yanıt vermedi. Türk köçek ekibi, dün başlayan etkinlere katılmak için Belçika'dan vize beklerken, basında yeralan 'ajan' haberleriyle şaşkına döndüler. Belçika'da yayımlanan 'De Morgen' gazetesine dayanılarak verilen haberde, İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuran 6 kişilik Türk ekibinin hepsinin subay olduğu, askerden yeni döndükleri ve Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal için gönderilen ekip olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

AJANLAR KONUŞTU

Ortaya atılan iddialar üzerine, Belçika'nın, ajanlıkla suçlayarak vize vermediği köçek ekibi mensupları, yaptıkları açıklamalarla iddiaları yalanladılar. İzzet ve Yakar Müzik Hizmetleri şirketi sahibi İzzet İsrael Biton, ‘Yaptığımız onca başvuruya rağmen, hiç bir yetkiliye ulaşamadık ve vizemizi alamadık. Hálá bekliyoruz. Ayın 12’sinde sona erecek olan festivale katılıp, Türkiye'yi temsil etme umudumuzu yitirmedik' dedi.

Tek uğraşlarının sanat etkinlikleri düzenlemek olduğunu belirten İzzet İsrael Biton ise vize başvuru formlarının doğru doldurulduğunu söyleyerek ‘Belçika hükümetinin bu olaya bakışı hakkında bir yorum yapamayacağım’ dedi.

BELÇİKA'YA DAVA AÇABİLİRİM

İki yıl önce Belçika MSM müzik kanalı tarafından, Candan Erçetin'in 'Her aşk bitermiş' şarkısına çektiği kliple, en iyi yönetmen ödülüne layık görülen yönetmen Mete Özgencil vize başvurusu için kliplerini başkonsolosluğa gönderdiğini hatırlatarak ‘Böyle bir istek bile bana çok saçma gelmişti. Bu iddialar çok komik ve saçma. Belçika'ya dava açabilirim. Belçika bu sefer baltayı taşa vurdu. Hiçbir devletin bana, potansiyel ajan etiketi yapıştırmaya hakkı yok'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!