İşte kalbin düşmanı

Güncelleme Tarihi:

İşte kalbin düşmanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2019 08:30

Kalbe zarar veren ve uzun vadede kalp krizine neden olan faktörleri biliyoruz, peki ya bilmediklerimiz? Diş ipi kullanmamaktan patrona öfke duymaya, menopozdan depresyona kadar kalbimizi tehdit eden pek çok risk bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre kardiyovasküler hastalıklar, dünya genelinde başlıca ölüm nedenlerinden biri. Tütün ürünleri kullanmanın, obezitenin ve spor yapmamanın kalp krizi geçirme riskini artırdığını biliyoruz. Ama hiç duymamış olabileceğiniz ve fark edilmeyebilecek başka tetikleyici unsurlar da bulunuyor. BBC Türkçe’nin derlediği habere göre işte o çok bilinmeyen riskler:

Diş ipi kullanmamak: Araştırmalar ağız sağlığı kötü olanların, daha yüksek derecede kalp-damar sorunuyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu nedenle uzmanlar diş ipi kullanılmasını öneriyor.

Patrondan nefret etmek: İşyerinde stres yaşayanlarda, kalp hastalığı oranlarının ciddi derecede arttığı biliniyor. Patronunuzdan nefret etmek kalp-damar sağlığınıza zarar verebilir.

Haberin Devamı

Travmatik yaşam: Ailenizden birinin ölümü gibi ani bir travmatik olay, kelimenin tam anlamıyla kalbinizi ‘kırabilir’.

Yalnız hissetmek: Araştırmaya göre, daha az sosyal bağı olan insanların kalp hastalığı yaşama riski yüzde 29, kalp krizi geçirme riski ise yüzde 32 artıyor.

Depresyon: Ruhsal bunalım, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Amerikan Kalp Vakfı, kalp hastalarının yüzde 33’ünde depresyon da olabileceğini belirtti.

Menopoz: Menopozla birlikte hormon üretiminin azalması, kadınların kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kadınların kalp krizi geçirme riski menopoz sonrası artıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!