İşte Donald Trump’ın dedesinin Almanya macerası

Güncelleme Tarihi:

İşte Donald Trump’ın dedesinin Almanya macerası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 14:32

ABD’de yeni başkan seçilen Donald Trump’ın dedesi Friedrich Trump’ı, Almanlar 1905 yılında kovmuş. Almanya’nın Friedrich Trump’a, “Ya ülkeyi terk et, ya da biz sınırdışı edeceğiz” diye gönderdiği belge, Rheinland Pfalz Eyaleti’ne bağlı Speyer arşivinde çıktı.

Haberin Devamı

DONALD Trump’ın dedesi Friedrich Trump’ı sınırdışı eden belgeyi araştırmacı Roland Paul buldu. Dürkheim ilçe idaresinin Kallstadt belediyesine gönderdiği 27 Şubat 1905 tarihli belgede, zarfı Amerikan vatandaşı Friedrich Trump’ın açması isteniyor ve Friedrich Trump’ın en geç 1 Mayıs 1905 tarihine kadar Bavyera sınırlarını terk etmesi, aksi takdirde sınırdışı edileceği yazıyor. 

Araştırmada elde edilen bilgilere göre Friedrich Trump, Almanya’da askerlik görevini yapmadan 1885’te Amerika’ya göç etti. 1905 yılında zengin biri olarak memleketine dönerek, tekrar Alman vatandaşlığına başvurdu. Ancak başvurusu reddedildi.

GENELEV İŞLETMİŞ

Friedrich Trump, ABD’de altın aramış. Ardından bir lokanta ve daha sonra bir genelev işletmiş. Bu sayede iyi para kazanmış. Friedrich Trump 1901’de zengin biri olarak, memleketi Almanya’yı ziyarete gelmiş. Memleketinde Elisabeth’e aşık olup evlenmiş. Friedrich Trump tekrar Amerika’ya dönmüş. Ama karısı Elisabeth, Almanya’ya geri gelince, onunla birlikte tekrar Almanya’ya yerleşmek istemiş. Ama tüm çabalarına rağmen bu isteği reddedilmiş. Friedrich Trump 1 Temmuz 1905’te hamile karısı Elisabeth’le birlikte Almanya’yı terk etmek zorunda kalmış. Elisabeth Trump, Amerika’ya döndükten üç ay sonra Donald Trump’ın babasını dünyaya getirmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!