Ä°ÅŸte askeri diktatörün kepazeliÄŸi

Güncelleme Tarihi:

İşte askeri diktatörün kepazeliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 01:49

Myanmar'da, cunta lideri halka 5 milyon dolar dağıttı. Ama kızının düğünü için 50 milyon harcamıştı.

Haberin Devamı

Cunta lideri kızına düğün yapınca

Myanmar'da kasırga sonrası

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ı kasırga vurdu, ilk kez tüm dünyanın dikkati bu ülkeye çevrildi. 1962'den beri cunta yönetimi altında inim inim inleyen halkın dramıyla bugüne kadar pek ilgilenen olmamıştı. Kasırgayla birlikte can kaybı 100 bine dayanınca, gözler bu ülkeye çevrildi. Ve ilk kez yaşanan büyük acıyla birlikte, cunta yönetiminin rezaletleri de ortaya çıktı.

Dünyanın milyonlarca dolarlık yardım taleplerini kapıda bekleten askeri cuntanın lideri general Than Shwe, halkına, geçen cumartesinden bu yana, 5 milyon dolarlık yardım yaptı.     Â

Kraliyet düğünlerini bile gölgede bırakmıştı                          Â

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/cunta_banner.jpgOysa 2006 yılında kızının düğünü ve yeni bir hayat kurabilmesi için harcadığı para, 50 milyon doları buluyor. Shwe damadı ve kızına lüks bir malikane satın alırken, son model arabalarının anahtarlarını dahi düğün öncesinde teslim etmiş. Düğün töreni ise, kraliyet ailelerini kıskandıracak cinstendi. Ancak, şampanya ve elmasların damgasını vurduğu düğün haberi bile, dünyaya karşı kapılarını kapalı tutan Myanmar'ın dışına sızmamıştı.

48 milyon nüfuslu Myanmar'da kişi başına yıllık milli gelir, resmi rakamlara göre 1900 dolar kadar. Ancak bu rakamın gerçeği yansıtmadığı biliniyor. Milyonlarca Myanmarlı açlık sınırının altında yaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!