İşte asıl kahramanın kimliği!

Güncelleme Tarihi:

İşte asıl kahramanın kimliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 12:48

Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trendeki olası bir katliamı engelleyen üç ABD'li ve bir İngiliz yolcuya Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından şeref nişanı verildi. Öte yandan, saldırgana ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralanan ve halen hastanede tedavi gören bir diğer yolcunun kimliği de ortaya çıktı.

İşte asıl kahramanın kimliği
HOLLANDE ŞEREF NİŞANI VERDİ

Haberin Devamı

İngiliz Telegraph gazetesi, silahlı Eyüb El Kazzani'nin üzerine atlayan ilk kişinin, Sorbonne Ünivertsitesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Mark Moogalian olduğunu bildirdi.

İşte asıl kahramanın kimliği

Moogalian, yaralandığı saldırının ardından böyle hastaneye kaldırılmıştı.


Gazetenin haberine göre, 51 yaşındaki Moogalian, tuvaletten çıkan Kazzani'yle karşılaşan Damien A. isimli Fransız bankacının yardımına koşarken, eşi Isabella Risacher'e de saklanmasını söyledi.

Tam adının açıklanmasını istemeyen 28 yaşındaki Fransız, saldırganla yaşadığı boğuşma sırasında yerde kaldı.

Moogalian ise Kazzani'nin elindeki Kalaşnikof'u düşürmesini sağladı. Ancak saldırgan daha sonra tabancasını çıkardı ve Moogalian'ı boynundan vurup, makineli tüfeğini de geri aldı.

Haberin Devamı

Ardından devreye, silah sesini duyan ABD'li askerler Alek Skarlatos, Spencer Stone ve üniversite öğrencisi Anthony Sadler ile İngiliz vatandaşı Chris Norman girdi ve bu dört yolcu Kazzani'yi etkisiz hale getirdi.

İşte asıl kahramanın kimliği

Olay sırasında hafif yaralanan Stone dahil dört yolcu bugün Elysee Sarayı'nda düzenlenen törenle Hollande'ın elinden kahramanlık madalyası aldı.

"AÇ OLDUĞU İÇİN SALDIRDI"
Bu arada 25 yaşındaki Faslı Kazzani'nin avukatı, müvekkilinin saldırıyı "aç olduğu" için düzenlediğini öne sürdü.

Fransız BFM televizyonuna konuşan avukat Sophie David, Kazzani'nin niyetinin yiyecek bulmak olduğunu iddia etti. David, müvekkilinin evsiz, fiziken ve ruhen oldukça zayıf olduğunu belirterek, Kazzani'nin saldırıda kullandığı silahı da Brüksel tren garı yakınlarındaki bir parkta bulduğunu öne sürdü.

Söz konusu parkta yaşayan Kazzani'nin birkaç gün sonra Kalaşnikof marka silahı alarak diğer evsiz arkadaşıyla trene bindiğini belirten David, müvekkilinin tek amacının soygun yaparak "biraz para ve yemek bulmak" olduğunu savundu.

Haberin Devamı

İşte asıl kahramanın kimliği

Yolcular tarafından etkisiz hale getirilen Kazzani, Fransa'nın Belçika sınırı yakınlarındaki Arras istasyonunda gözaltına alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!