İstanbul’daki saldırıya, Almanya’da anma

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’daki saldırıya, Almanya’da anma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 09:45

Beşiktaş Belediyesi ile kardeş şehir olan Erlangen Belediyesi, cumartesi akşamı gerçekleştirilen terör saldırısında ölen 44 şehit için anma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

İstanbul’daki saldırıya, Almanya’da anma

BELEDİYE binasındaki törene Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Belediye Başkanı Dr. Florian Janik, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Erlangen-Beşiktaş Kardeş Şehir Derneği (ERBEŞ) kurucusu Ruhi Teksifer, Erlangen Türk Kültür Derneği Başkanı Müslim Akgün, DİTİB Fürth ve Erlangen Başkanları Refet Avcı, Mehmet Sapmaz, Avrupa Metropol Bölgesi Türk Alman İşadamları Derneği Başkanı Erdal Çeç, Nürnberg Atatürkçüler Derneği Başkanı Süleyman Akgün ile birçok Türk ve Alman davetli katıldı. Törende, belediye binasının fuaye salonunda Türk bayrakları açıldı. Şehitlere saygı duruşundan sonra anma törenine katılanlara birer gül verildi.

Haberin Devamı

50 YILDIR BİRLİKTE VE HUZURLU

Törende konuşan Erlangen Belediye Başkanı Dr. Florian Janik, konukları selamlayarak, Beşiktaş’taki hain saldırıyı kınadığını, terörün tüm Avrupa’yı sardığını söyledi. Beşiktaş’ta bir dram yaşandığını belirten Janik, “Erlangen Türk Kültür Derneğinin kuruluşunun 50. yılını hep birlikte kutladık. Bizler, birlikte ve huzur içinde yaşıyoruz, huzurun tüm dünyada olmasını diliyoruz” dedi.

TERÖR, SORUNLARI ARTIRIR, OCAKLARI SÖNDÜRÜR

Aşağı Saksonya’nın Honnover kentinde de CHP Birliği’nin girişimiyle Beşiktaş’taki saldırıda şehit olanlar anıldı. Terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten Filiz Buhl, “Dünyanın hiçbir yerinde terörle bir şey halledilmemiştir. Sadece sorunları artırır, ocakları söndürür ve insanlara acı verir. Bunun içindir ki, hep beraber terörü lanetlemeliyiz” dedi.
Terörün, insanların barış ve huzur içinde yaşamasının önünde en büyük engel olduğunu belirten CHP Birliği Başkanı Nihat Yazıcı da şöyle konuştu: “Türkiye’de yaşanan olayları kaygıyla izliyoruz. Gelişmeler hepimizi kaygılandırıyor. Almanya’da yaşayan bizler de ülkemizdeki akrabalarımız, dostlarımız gibi aynı acıları hissediyor ve buradan, Hannover’den terörü lanetlediğimizi haykırıyor, birlikte huzur içinde yaşayabilmemiz için inadına ‘Barış’ diyoruz.”

Haberin Devamı

İstanbul’daki saldırıya, Almanya’da anma

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!