İstanbul zirvesi için uzmanlar toplanacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul zirvesi için uzmanlar toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 23:17

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın geçen ay, 7 Eylül’de Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa liderleriyle yapılacağını açıkladığı Suriye zirvesinin önceki günkü Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinde de ele alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kremlin Sarayı, böyle bir zirvenin düzenlenebilmesi için uzmanlar düzeyinde çalışmalar yapılmaya başlanacağını duyurdu.Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Dörtlü liderler zirvesi düzenlenmesi meselesi Putin ile Merkel görüşmesinde elbette ele alındı” dedi.

UZLAŞMA SAĞLANIRSA
Rusya ve Almanya liderlerinin, Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa’nın katılımıyla bir zirve düzenlenmesi için önce uzmanların ve lider yardımcılarının hazırlık çalışmaları yapması gerektiği üzerinde görüş birliğine vardığını söyleyen Peskov, “Uzmanlar dörtlü zirvede Suriye ile ilgili olumlu sonuçlar alınabilecek maddeleri netleştirdiği takdirde zirvenin düzenlenmesi somut olarak gündeme gelecek” dedi. Türkiye’nin İstanbul’da dörtlü Suriye zirvesi anonsundan hemen sonra Rusya ilk tepki olarak olumlu yanıt vermişti. Rusya’daki üst düzey yetkililer Moskova’nın Almanya ve Fransa’nın da katılacağı İstanbul zirvesine sıcak baktığını ve katılmaya hazır olduklarını ilan etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!