Ä°srailli diplomatlardan ilginç protesto

Güncelleme Tarihi:

İsrailli diplomatlardan ilginç protesto
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 12:15

Aldıkları maaşın yetersiz olduğunu savunan İsrailli diplomatlar ilginç bir protesto yolu seçti. İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanları günlerdir işe kot pantolon ve sandaletle gitmeye başladılar.

Haberin Devamı

İsrail'de diplomatların bağlı olduğu meslek örgütü ile Hazine Bakanlığı arasındaki altı aydır devam eden görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine, Dışişleri Bakanlığı çalışanları protesto eylemlerine başladı.      

AFP haber ajansına konuÅŸan Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Bakanlık çalışanları kendilerine yapılan muameleyi protesto etmek için günlerdir iÅŸe takım elbise yerine, kot pantolon ve sandaletle geliyor" dedi.  Â

İsrailli diplomatlar bu sıra dışı protesto şeklinin dışında diplomatik açıdan uygunsuz bazı uygulamalara da imza attı.

İsrail'i ziyaret eden yabancı devlet adamlarına bakanlık şoförü tahsis edilmezken, kendi büyükelçiliklerinden araba istemeleri söylendi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov için bir karşılama töreni düzenleyemedi çünkü AFP'nin ifadesiyle "hiç kimse böyle bir tören organize etme zahmetine katlanmadı."

Haberin Devamı

İsrail'in yurt dışındaki temsilciliklerinde ise bu protestoya katılım olmadığı bildirildi.

Ancak AFP'nin bildirdiğine göre, İsrailli diplomatların olumsuz tavrından Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ulusal güvenlik danışmanı Uzi Arad da nasibini aldı. Arad, son dönemde Moskova'ya yapmayı planladığı bir seyahati iptal etmek zorunda kaldı. Bunun sebebi de İsrail'in Rusya Büyükelçiliğinin Arad'ı ağırlayamayacağını söylemesi olarak açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!