İsrail'le tatbikat bu yaz sonunda

Güncelleme Tarihi:

İsraille tatbikat bu yaz sonunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, İsrail ve ABD arasında uzun bir süreden beri merak konusu olan ortak askeri deniz manevralarının ikincisi bu yaz sonunda Türkiye'de yapılacak.

Üç ülkeden helikopterler ve fırkateynlerin katılacağı Güvenilir Denizkızı (Reliant Mermaid) tatbikatının ikincisi, Türkiye'nin ev sahipliğinde ‘hava destekli deniz manevrası’ olarak gerçekleştirilecek. Tatbikata Ürdün'ün de gözlemci statüsü ile katılabileceği ifade edildi. Üç gün serecek tatbikata ait kesin tarihler, taraflar arasında yapılacak toplantılardan sonra belirlenecek.

Geçen seneki tatbikat Ortadoğu'da İran, Suriye başta olmak üzere bazı ülkelerden büyük tepki toplamıştı. Ancak Türkiye, İsrail ve ABD bunun sadece insani amaçlı arama kurtarma tatbikatı olduğunu belirtmişti.

Ankara'da bulunan İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Eitan Ben-Tsur ve beraberindeki heyet de dün temaslarına başladı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Korkmaz Haktanır'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Ben-Tsur'un, Türk heyeti ile karşılıklı ilişkiler ve bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtiliyor. Bu arada, TBMM Başkanı Hikmet Çetin de Pazartesi günü resmi bir ziyaret için İsrail'e gidecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!