İsrail'le Filistin ateşkes imzalayacak

Güncelleme Tarihi:

İsraille Filistin ateşkes imzalayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2005 20:21

İsrail ve Filistin liderlerinin, yarın yapılacak zirvede iki ülke arasındaki çatışmayı sona erdirecek bir ateşkes anlaşması imzalayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Filistin müzakere heyetinin başkanı Saib Erekat gazetecilere yaptığı açıklamada, “yarın yapılacak zirvede en önemli şeyin, iki taraf arasındaki şiddeti sona erdirecek bir ateşkes anlaşması ilan edilmesi olacağını” söyledi.

Erakat, anlaşmanın, Filistinli tutukluların salıverilmesi için gereken kriterleri belirleyecek ve İsrail güçlerinin Batı Şeria'dan aşamalı olarak çekilmesini izleyecek ortak komiteler kurulmasını da içereceğini kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir hükümet yetkilisi de ateşkes anlaşması yapılacağını doğruladı.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yarın yapılacak zirvede biraraya gelecek.

ABBAS: OLUMLU SONUÇ YARIN AÇIKLANACAK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2 haftadır İsrail ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlarının yarınki zirvede açıklanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ramallah'ta Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier ile görüşen Abbas, görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile 2 haftadır yapılan görüşmelerin sonuçlarının, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yarın yapılacak zirvede açıklanacağını belirtti.

Abbas, yarınki zirvenin, Yol Haritası'nın uygulanmasını sağlayacağını umduğunu kaydetti.

Basın toplantısında konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Barnier de, barış sürecine yeniden başlanmasına destek verdiklerini yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!