İsrail'in en ağır kaybı: 15 ölü

Güncelleme Tarihi:

İsrailin en ağır kaybı: 15 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 00:33

İsrail ordusu, Güney Lübnan'da dün çıkan çatışmalarda, 15 İsrail askerinin öldüğünü doğruladı. İsrail, savaşa çözüme yönelik diplomatik çabalara şans tanımak için Güney Lübnan'a kara saldırılarına 2-3 gün ara verdi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Hizbullah gerillalarıyla dün gün boyu çıkan çatışmalarda, 40 gerillanın da öldürüldüğünü bildirdi.
İsrail Televizyonu ise, çatışmalarda 38 İsrail askerinin yaralandığını kaydetti.

İsrail dün böylece, Hizbullah gerillalarıyla 1 aydır süren çatışmalarda, 1 gün içindeki en büyük asker kaybını vermiş oldu. Televizyon, ölü ve yaralı askerlerin bazılarının ihtiyat, bazılarının ise ordunun sürekli askerleri olduğunu açıkladı.

İSRAİL KARA HAREKATINA ARA VERDİ

Üst düzey İsrailli bir yetkili, Başbakan Ehud Olmert'in, diplomatik çabalara şans tanımak için Güney Lübnan'a kara saldırılarına 2-3 gün ara verilmesine karar verdiğini duyurdu.

İsmi açıklanmayan üst düzey bir hükümet yetkilisi, Güvenlik Kabinesi'nin dün Lübnan'a karar harekatının genişletilmesini onaylamasının ardından Başbakan Olmert'in, kara harekatını, diplomatik çabaların sonuç verip vermediğini görmek için 2-3 gün durdurmaya karar verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

İsrailli Bakanlardan Refi Eitan da İsrail radyosunun, bu tür bir erteleme olup olmadığı yönündeki sorusuna, diplomatik değerlendirmeler yapıldığını ve hala bölgeye uluslararası gücün gelmesi olasılığı bulunduğunu ifade ederek, “Güney Lübnan'da olmakla değil, sınırlarımızda barış olmasıyla ilgileniyoruz” yanıtını verdi.

İSRAİL ASKERLERİ MARCAYUN KASABASINI ELE GEÇİRDİ

İsrailli üst düzey yetkililerin, diplomasiye şans tanımak için güvenlik kabinesinin dün onayladığı Lübnan'a kara harekatının genişletilmesi planının bir süreliğine askıya alındığı açıklamasından kısa süre önce İsrail askerleri, Lübnan'ın yaklaşık 9 kilometre içerisindeki Marcayun kasabasını ele geçirdi.

İsrail'in Marcayun'u ele geçirmesi ve yakınlarındaki köylerde ilerlemesinin, kara saldırılarını genişletmese bile, sınır bölgelerinde konumunu güçlendirme operasyonlarını sürdürdüğünün işareti olduğuna dikkat çekiliyor. İsrail'in sınırdan Lübnan'ın güneyinin 6 kilometre kadar içinde yaklaşık 10 bin askerinin bulunduğu kaydediliyor. İsrail'in sınırdan yaklaşık 9 kilometre içerdeki Hristiyan kasabası Marcayun'un kuzey girişinde konuşlanmasıyla kara harekatını birkaç kilometre de olsa öncekinden daha derinleştirdiğine işaret ediliyor.

Haberin Devamı

MİNİBÜSE FÜZE SALDIRISI: 1 ÖLÜ, 12 YARALI

Bir pilotsuz İsrail uçağının, Bekaa Vadisi'nde seyir halindeki bir minibüse füze saldırısı düzenlediği, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları, bölgenin başkenti Zahle'nin 5 kilometre kadar doğusundaki Rayak kasabasında düzenlenen saldırıda 12 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bir İsrail uçağının bir başka saldırıda ise Hizbullah'ın karargahı olarak bilinen Baalbek kentini Suriye'nin Humus kentine bağlayan yolu hedef aldığı kaydedildi.

İSRAİL UÇAKLARI KUZEY LÜBNAN'DA İLK KEZ BİLDİRİ DAĞITTI

Bu arada İsrail savaş uçaklarının kuzey Lübnan'da, Filistin mülteci kampının da bulunduğu bölgede ilk kez bildiriler dağıttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bildirilerde, Hizbullah'a füze nakliyatında kullanıldığı iddia edilen kamyonların saat 20.00'den sonra yollara çıkması halinde hedef kabul edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!