İsrail'in ele geçirdiği silahlar

Güncelleme Tarihi:

İsrailin ele geçirdiği silahlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 21:07

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail donanması tarafından Akdeniz'de el konulduktan sonra, içinde İran'dan, Suriye'de Hizbullah örgütüne gittiği ileri sürülen yüzlerce tonluk silah ve mühimmat ele geçirilen gemi konusunun, Birleşmiş Milletler organları tarafından araştırılması gereken bir savaş suçu oluşturduğunu söyledi.

Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, “Bu, İran rejiminin Suriye'ye ulaştırmaya çalıştığı, oradan da Hizbullah'a gidecek olan büyük miktarda silah taşıyan bir gemiydi” dedi.

Netanyahu, içinde füzeler de bulunan gemi yüklü silahların amacının, İsrail vatandaşlarına zarar vermeyi ve mümkün olduğu kadar çok sivili öldürmeyi amaçladığını belirterek, “Bu bir savaş suçu oluşturmaktadır” diye konuştu.

Netanyahu, “BM Genel Kurulu'nun bu suçu soruşturup kınaması; BM Güvenlik Konseyi'nin de özel bir oturumla toplanıp bu olayı tartışmaya açması gerekirdi” derken, bunun İran'ın ileride de işlemeye niyetli olduğu bir savaş suçu olduğunu savundu.

Netanyahu, BM Genel Kurulu'nun Goldstone Raporu'nu ele almasına atıfta bulunarak, uluslararası toplumun bu konuya eğileceği yerde, İsrail'i ve İsrail ordusunu suçladığını, İsrail'in kendini savunma hakkını zedelediğini kaydetti.

Gemide 3000 füzenin yanı sıra çeşitli mühimmat ele geçirildiği bildirilmişti.

Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İsrail komandolarının ele geçirdiği gemideki silahlarla bağlantısı bulunduğu iddialarını yalanlamıştı.
İsrail güvenlik güçleri ise, geminin silah yükünün İsrail'in Aşdod limanında boşaltılmasının ardından, içindeki yükün ne olduğundan haberleri olmadığı belirtilen kaptan ve 11 mürettebatlı gemiyi bıraktı ve gemi Aşdod limanını terketti.

“Francop” adlı, sahibi Alman olan geminin bir Kıbrıs Rum kesimi firması tarafından işletildiği kaydedilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!