İsrail'e roket atılmayacak açıklamasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

İsraile roket atılmayacak açıklamasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 15:24

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas yönetimi İçişleri Bakanı Fethi Hammad'ın, Gazze'deki silahlı gruplarla Bakanlığının İsrail'e roket saldırılarını durdurmada anlaşmaya vardıkları yönündeki açıklaması, aralarında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın da bulunduğu Filistinli örgütler tarafından yalanlandı.

El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyda, "Siyonist düşmana karşı Filistinli grupların roket saldırıları durdurmada anlaştıkları yolunda, bize atfedilen açıklamaları kesinlikle yalanlıyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Hammad'ın açıklamasının hatırlatılması üzerine, "konunun hükümeti ilgilendirdiğini" belirten Ebu Ubeyda, konunun gündeme getirilmesinin İsrail ile Hamas arasında son günlerde yeniden ivme kazanan tutuklu teatisi görüşmeleriyle de ilgisinin bulunmadığını savundu.

İslami Cihad'ın Gazze'deki siyasi liderlerinden Halid El Batş da böyle bir anlaşmanın olmadığını belirtti ve tüm grupları İsrail'in olası yeni saldırılarına karşı uyardı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin silahlı kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, benzer açıklamasında, kendilerinin böyle bir anlaşmanın tarafı olmadığını kaydetti.

Hamas'ın İçişleri Bakanı Fethi Hammad, Cumartesi günü tüm silahlı grupların, İsrail'in herhangi bir saldırısı haricinde, roket saldırılarını durdurma konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Hammad, böylece Gazzelilerin de nefes alma imkanına kavuşarak, son operasyon sırasında yıkılan evlerini yeniden yapma imkanına kavuşabileceklerini belirtmişti.

Fethi Hammad'ın açıklamasından saatler önce Filistinli militanlarca İsrail'e bir Kassam roketi atılmış, İsrail uçakları da bu roket saldırısına dün tünelleri ve silah yapımında kullanıldığı belirtilen iki atölyeyi bombalayarak cevap vermiş ve 8 Filistinli yaralanmıştı.
Hamas, bu saldırıya cevap verileceğini de duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!