İsrail'den yeni saldırı tehdidi

Güncelleme Tarihi:

İsrailden yeni saldırı tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hamas ve İslami Cihad'ın bölgede sivillere karşı giriştiği eylemlerin ardından Filistin'i helikopter ve topçu desteği ile vuran İsrail, harekata devam edebileceğini açıkladı. İki İsrailli gencin öldürülmesi ile sonuçlanan intihar saldırısına misilleme olarak yapılan harekat sonucunda iki Filistinli hayatını kaybederken, 60 civarında Filistinli'de yaralandı. İsrail harekatın savunma amaçlı olduğunu ve vurulan hedeflerin daha önceden belirlenmiş olduğunu açıkladı.

İsrail helikopterlerinin roketli saldırısı sonucu ölen Filistinlilerden birisinin Yaser Arafat'ı koruyan G-17 timine mensub olduğu açıklanırken hayatını kaybeden diğer kişinin sivilin bir kadın olduğu belirlendi.

ARAFAT'IN GAZZE'DEKİ EVİ DE ZARAR GÖRDÜ

İsrail'in dün Batı Şeria ve Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Filistin lideri Yaser Arafat'ın Gazze'deki evinin de zarar gördüğü bildirildi. Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'ne katılan Arafat'ın saldırının olduğu sırada evde olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Reuter televizyonunda yayımlanan görüntülerde, evin odalarının kırık cam parçaları ve yıkıntılarla kaplı olduğu, duvarların dökülmüş sıvaları ve duvarda görünüşe göre bir füze tarafından açılmış bir deliğin bulunduğu dikkat çekti.

Görüntülerin, hasarı belirlemek amacıyla incelemelerde bulunan Filistinli üst düzey polis yetkililerinin evin içini dolaşmadan az önce Filistin televizyonu tarafından çekildiği kaydedildi. Filistinliler ''devlet terörü'' olarak niteledikleri İsrail saldırısını kınarlarken, İsrail ise bu saldırıların, bir süreden beri İsrail'de düzenlenen bombalı saldırıları cezalandırmak amacıyla yapıldığını kaydediyor.

GAZZE ŞERİDİ'NDE İKİ FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşim bölgesi Netzarim yakınlarında dün gece İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu bir Filistinli öldürüldü. İsrail askeri sözcüsü, Filistin lideri Yaser Arafat'ın muhafız birliği Kuvvet 17'nin üniformasını giyen ve askerlere ateş açan bir Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi. Filistinlinin kimliği açıklanmadı.

İsrail askerleri, bu sabahta Gazze şeridi'nde protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilerden birini vurarak öldürüldü. Gazze'deki hastane yetkilileri, gösteri sırasında çıkan çatışmada Filistinli bir gencin vurularak öldürdü. Çatışmalarda 5 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

BUSH'TAN FİLİSTİN VE İSRAİL İTİDAL LİDERLERİNE ÇAĞRISI

İsrail'in helikopterlerle Filistin hedeflerini vurması Filistinlilerin kasap olarak niteledikleri İsrail Başbakanı Ariel Şaron'dan bekledikleri bir hamle idi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!