İsrail’den Suriye sınırına yığınak

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den Suriye sınırına yığınak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 22:56

İSRAİL ordusu yaptığı yazılı açıklamada, Suriye sınırında görevli Kuzey Komutanlığı’ndaki birliklere topçu ve zırhlı araç gücü takviyesi yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

İsrail’in Suriye sorununda “tarafsız kalmaya devam edeceği” vurgulanan açıklamada, “İsrail’in egemenliğine ve vatandaşlarını riske atacak her türlü ihlale kesinlikle karşılık verilecektir” denildi. “Kuzey Komutanlığı’ndaki durum değerlendirmesinin ardından, Golan Tepeleri’ndeki 210. Bölüğün ek zırhlı ve topçu birlikleriyle takviye edilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘GİRİŞE İZİN YOK’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dünkü haftalık olağan kabine toplantısında Suriye’deki son gelişmeler ve Dera’daki saldırılardan kaçarak İsrail sınırına gelen Suriyeli sivillerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in sınırlarını korumaya ve insani yardımlara devam edeceğini söyleyen Netanyahu, Dera’daki saldırılardan kaçan sivillerin İsrail’e girişine ise izin vermeyeceklerini belirtti. Dera’daki Esad rejimi saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli sivil, İsrail sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

Haberin Devamı

Dera’da ise rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar sürüyor. Muhaliflerle Rus askeri yetkililer arasında Busra al Sham ilçesi için yürütülen tahliye müzakereleri ise Rus tarafının koşulsuz teslim şartı gerekçesiyle önceki gün tıkanmıştı. İngiliz Reuters ajansı, dün Ürdün’ün araya girmesi ile muhaliflerle Rus yetkililer arasındaki müzakerelerin yeniden başladığını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!