İsrail'de seçim hesapları karıştı

Güncelleme Tarihi:

İsrailde seçim hesapları karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İsrail'de milletvekilleri, parlamentonun feshi için verilen yasa tasarısını reddettiler. Knesset'te yapılan oylamada, yasa tasarısı 48'e karşı 68 oyla reddedildi.

Parlamentoda yapılan ayrı bir oylamada ise eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başbakanlığa aday olabilmesine imkan tanıyacak yasa tasarısı bir kez daha kabul gördü.

Knesset, dünkü oturumunda da ''Bibi tasarısı'' olarak adlandırılanyasa tasarısına ilk onayını vermişti.

İsrail'de parlamento üyesi olmayanlar, sadece başbakanlık için yapılacak seçimlerde aday olamıyor.

NETANYAHU ADAY OLMAYACAK

Netanyahu, parlamentonun kendini feshetmeme kararından sonra başbakanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Netanyahu'nun yardımcısı Aviv Buşinski, Netanyahu'nun hem başbakanlığa, hem de 20 Aralık'ta yapıacak kongrede belirlenecek Likudliderliğine aday olmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Buşinski, ''Netanyahu, halka ancak parlamento kendini feshedip genel seçimlere gidildiğinde aday olacağı sözünü verdiğini belirtiyor.Netanyahu, parlamentonun kendini feshetmemesi üzerine aday olmamaya karar verdi'' dedi.

PERES ADAY OLABİLİR

Bölgesel İşbirliği Bakanı Şimon Peres ise halkın istekleri doğrultusunda İsrail'in istifa eden başbakanı Ehud Barak karşısında başbakanlığa aday olmayı düşündüğünü söyledi.

Peres, Barak ile görüştükten sonra İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, kamuoyunun aday olmasını istediğini ve talep halktan geldiği için bunu ''dikkatle tarttığını'' belirtti.

Peres'in, Netanyahu'nun aday olmayacağını açıklamasından sonra, Barak ve Likud partisi lideri Ariel Şaron karşısında bağımsız aday olabileceği bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!