İsrail'de otobüste bıçaklı saldırı

Güncelleme Tarihi:

İsrailde otobüste bıçaklı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 09:55

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de, Filistinli olduğu açıklanan bir kişi, otobüsteki şoför dahil dokuz kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Polis tarafından bacağından vurulan saldırgan, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Micky Rosenfeld, Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralananlardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

İsrailde otobüste bıçaklı saldırı

Saldırganın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirten Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "Olayın bir terör saldırısı olduğundan şüphelenildiğini" belirtti.

Açıklamada ayrıca "Oldukça işlek olan Maariv Köprüsü yakınlarında gerçekleşen olay sonrası, muhtemel başka bir saldırının önlenmesi için geniş güvenlik önlemleri alındığı" belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hamas siyasi büro üyelerinden İzzet er-Rışk sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tel Aviv'de Siyonistlere düzenlenen saldırı, kahramanca ve cesurca bir eylemdir. Bu olay, işgalcinin suçlarına, Filistin halkına yönelik terör eylemlerine doğal tepkidir" dedi.

Haberin Devamı

"SORUMLUSU ABBAS'TIR"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıdan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı sorumlu tuttu.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, Hamas'ın saldırıya ilişkin kısa süre içinde tebrik mesajı yayımladığına değinerek, "Saldırıya ilişkin tebrik mesajı yayımlayan Hamas, İsrail'e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vereceğini açıklamıştı. Hem saldırıya kışkırtmaktan hem de UCM'ye başvuru gibi tehlikeli bir girişimden Abbas sorumludur" ifadesini kullandı.

Netanyahu'nun açıklamasında ayrıca, "Aynı terörizm bizi Paris'te, Brüksel'de ya da dünyanın herhangi bir yerinde yakalayabiliyor. Ülkeyi kurduğumuzdan beri bizi vuran terörizme karşı büyük bir gayretle savaşmaya devam ederek, amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz" denildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ise İsrail medyasına yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki bıçaklıyı saldırının arkasındaki güçlerin, "güneydeki Rahat kentindeki gösterileri ve Kudüs'teki eylemleri organize edenlerle aynı kişiler olduğunu" iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Tüm bu olaylar Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas liderlerinden İsmail Heniyye, İslami Hareket lideri Raid Salah, Milletvekili Hanin Zuabi ve Ahmed Tibi'nin kışkırtmalarından kaynaklanıyor. Söz konusu isimlerin hepsi İsrail'in Yahudi ulus devleti olarak var olmasını baltalamak isterken, Batı Şeria, Negev, Tel Aviv ya da Kudüs arasında bir fark gözetmiyorlar. Bu nedenle, farklı isimler ve farklı bölgelerde olsa da tek amaçları İsrail'i yok etmek olan bu insanlara karşı azimle mücadele etmeliyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!