İsrail yardım gemisi için kadın asker eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail yardım gemisi için kadın asker eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 16:53

İngiliz Sunday Times gazetesi, "İsrail'in Gazze'ye yardım götürmek isteyen ve kadınların içinde bulunduğu yardım gemisine müdahale için kadın askerleri eğittiğini" iddia etti.

Gazetenin dünya haberleri bölümünde yer alan ve Tel Aviv muhabirinin kaleme aldığı haberde, İsrail komandolarının Lübnanlı kadınların da bulunduğu Gazze'ye yardım götürmek isteyen "Mariam" adlı gemiye müdahale için, geçen hafta 18-20 yaşlarındaki kadın askerleri eğittiği kaydedildi.

İnsani yardım malzemesi yüklü "Mariam" gemisinin şu anda Lübnan'ın Trablus limanında bulunduğuna dikkati çeken gazete, "İsrail, 9 kişinin öldüğü 'Mavi Marmara' olayı gibi bir başka halka ilişkiler fiyaskosunu önlemeye kararlı" yorumunu yaptı.

Haberde, İsrail'in "Mariam"ı durdurarak, Aşdot Limanına yönlendirmeyi amaçladığı belirtilerek, bir İsrailli Savunma yetkilisinin "Kadın askerler belki de bu işi daha zarif bir şekilde bitirmemizi sağlar" görüşleri aktarıldı.

Gazete, "Mariam" gemisinde Hayfa Vehbe adlı 34 yaşındaki eski güzellik kraliçesi ve Arap dünyasının tanınan pop şarkıcısının da bulunduğuna dikkati çekti.

Sunday Times ayrıca, "Naji El Ali" adlı, içinde gazetecilerin ve Avrupa Parlamentosu üyelerinin bulunacağı bir diğer yardım gemisinin Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkmaya hazırlandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!